Branden teisteren Hoogeveen maandagavond

Hoogeveen/Hollandscheveld – Maandagavond regende het meldingen bij de meldkamer met branden in de gemeente Hoogeveen. De politie laat weten uit te gaan van brandstichtingen.

Zo werd de brandweer rond 22 uur opgeroepen voor een autobrand aan de Leeuweriklaan en vervolgens aan de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen nabij tennisclub De Weide. Rond 23 uur werd eerst een brand gemeld in een schuurtje van de ijsvereninging aan de Kerkhoflaan in Hollandscheveld. Vijf minuten later gevolgd door een autobrand aan de Lomanlaan en weer enkele minuten later een autobrand aan de Grote Kerkstraat.

Tijdslijn

  • 20:12u 🔥 Poging tot brand De Wieken Hoogeveen
  • 21.54u: 🔥 Autobrand (poging tot) – Leeuweriklaan, Hoogeveen
  • 22.32u: 🔥 Autobrand – Zuidwoldigerweg, Hoogeveen
  • 23.08u: 🔥 Schuurbrand – Kerkhoflaan, Hollandscheveld
  • 23.13u: 🔥 Autobrand – Lomanlaan, Hoogeveen
  • 23.16u: 🔥 Autobrand – Grote Kerkstraat / Van Echtenstraat, Hoogeveen
  • +/- 23.45u: 🔥 Vrachtwagenbrand – Vos van Steenwijklaan, Hoogeveen

Burgernet
De meldkamer heeft maandagavond de volgende burgernet-melding verstuurd:

Meerdere brandstichtingen vanavond Hoogeveen omg Echtenstraat, Lomanlaan en Zuidwoldigerweg en in Hollanscheveld Heeft u wat gezien, bel de politie! 0900-8844

Of alle branden verband houden is momenteel nog niet bekend, maar de politie gaat uit van meerdere brandstichtingen. Vanwege de vele branden in korte tijd werden ook de korpsen van Zwinderen, Ruinen en Zuidwolde gealarmeerd. Terwijl de brandweer de brand geblust had bij de Vos van Steenwijklaan kwam er weer een melding binnen. .

 

01:16 De burgernet actie wordt door de politie afgesloten. Zij bedanken voor het uitkijken en voor alle reacties. Politie heeft de zaken in onderzoek.

 

 


Van Echtenstraat

Lomanlaan

Vos van Steenwijklaan

Brand bij IJs vereniging VIOS in Hollandscheveld.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord