Echtpaar Penning-Schotte 60 jaar getrouwd

Elim – Vandaag (28/12) vieren Gerard Penning en Jannie Penning-Schotte dat ze 60 jaar geleden getrouwd zijn. Vanmorgen werden ze gebeld door Burgermeester Karel Loohuis die hun feliciteerde namens de gemeente Hoogeveen. Er was al een prachtige bos bloemen bezorgd van de Gemeente. Ook was er een brief van de Koning en Koningin en ook de commissaris van de Koning in Drenthe Mevr. Kleinsma was hun niet vergeten.

Het was liefde op het eerste gezicht. Gerard zag Jannie bij een bloemenwinkel in Utrecht toen hij moest lossen bij een levensmiddelenzaak in de Gansstraat. Dus verkering…

Jannie en Gerard zijn getrouwd in het stadhuis van Utrecht op 28 december 1960. Toen ze trouwden hadden ze nog geen huis en gingen ze inwonen bij de zus van Gerard in Utrecht. Dit was een gelukkige tijd. Hier is hun zoon Frans geboren. Na ruim 3 jaar inwonen hebben ze een flat op 4 hoog gekregen in Utrecht. Hier is hun dochter Simone geboren. Na 4 keer verhuisd te zijn in Utrecht gingen ze een chalet/woning laten bouwen in Tienhoven bij Maarssen op een groot park. Een prachtig groot chalet en een tuin met een oppervlakte van 250 m2.

Jannie is geboren in Utrecht. Jannie heeft gewerkt in een bloemenzaak in Utrecht. Daarna ging ze werken bij een verlichtingszaak. Ook heeft Jannie nog gewerkt bij een bakkerszaak als hulp in de huishouding  Na hun trouwen heeft ze nog gewerkt bij een andere verlichtingszaak in Utrecht. Daarna als cheffin bij de Nedal in de kantine voor een horecabedrijf.

Gerard is geboren in Jutphaas/Utrecht. Toen Gerard van school kwam is hij gaan werken bij een kruidenierszaak in Jutphaas, dit werd later Utrecht. Later bij een bedrijf dat dakpannen produceerde. Toen op het station bij de rijwielstalling als fietsbewaarder en reparateur. En daarna bij een levensmiddellengroot handel in Zuilen als magazijnmedewerker en chauffeur. Daarna als chauffeur in Utrecht bij een expeditiebedrijf. Hij kwam zo als chauffeur door heel Nederland.

In 1980 kwam hij zonder werk te zitten doordat het bedrijf waar hij werkte failliet ging. Op advies van het arbeidsbureau is hij een omscholing gaan doen tot C.V. monteur. Na 1½ jaar was hij klaar op school met diverse technische diploma’s op zak. Ondanks die diploma’s ging hij werken bij de firma Snelder in Utrecht als chauffeur en later als magazijnchef. Hier werden onderdelen voor de kassenbouw gemaakt. Die onderdelen gingen vooral naar het Westland en ook over de hele wereld. Tot aan zijn vut-datum heeft hij bij Snelder gewerkt. Op zijn 59ste ging hij met de vut. Het was een mooie en fijne tijd bij de firma Snelder .

En nu zijn zij hier in Elim. En voelen zich hier erg thuis in Drenthe in een leuke aanleunwoning, die 5 jaar leeg stond, zonde toch.

“En wij gaan door in deze coronatijd tot we 100 jaar zijn…….”, Aldus Jannie en Gerard.

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een antwoord