Tijgermuggen nu alweer gevonden in Nederland

Regio – Terwijl het muggenseizoen nog maar net op stoom is, zijn er dit jaar nu al in acht gemeenten tijgermuggen aangetroffen, waaronder net over de provinciegrens in Hardenberg.

Het is niet bekend waar in Hardenberg de NVWA de muggen dit jaar heeft ontdekt. Volgens stichting platform Stop invasieve exoten wordt hiermee nogmaals onderstreept dat het beleid van minister Bruno Bruins van Volksgezondheid voor aanpak van deze gezondheidsbedreigende exoot niet deugt. Het platform pleit met andere experts voor tijgermugvrije import van gebruikte banden en het sierplantje Lucky bamboo.

De tijgermug is een van oorsprong uit Azië afkomstige mug die meer dan 20 virusziekten en parasieten kan verspreiden naar mensen en dieren, zoals dengue, zika, chikungunya, encefalitis en hartworm. Ze worden in Nederland regelmatig aangetroffen bij bedrijven die de mug importeren met gebruikte banden of Lucky bamboo. In Drenthe is het beestje vorig jaar ook aangetroffen in Assen. Bron: stichting platform Stop invasieve exoten

Deel dit bericht!

2 gedachten over “Tijgermuggen nu alweer gevonden in Nederland

  • 28 juni 2018 om 16:28
    Permalink

    Door het stenge beleid zal dit in Australië nooit voorkomen!
    In Nederland mag niks meer qua bespuiten etc. dus krijg je dit soort ellende gratis erbij!
    Dat hebben we maar voor lief te nemen anders krijgen we GL over ons heen!

Geef een antwoord