Gezondheid

Verleen je zorg en wil je een testafspraak? Bel dan altijd naar de priolijn: 0800 – 8101

Wanneer je werkt met mensen uit de medische risicogroep, is het belangrijk dat je altijd de meest betrouwbare PCR-test krijgt. Nu steeds vaker ook antigeentesten mogelijk zijn (GGD Drenthe start hier in januari mee), is het belangrijk dat je de meest geschikte test krijgt voor jouw situatie. Daarom kunnen alle zorgmedewerkers nu bellen met de priolijn voor het maken van een testafspraak. Ben je geen zorgmedewerker, maar werk je wel dagelijks met mensen uit de medische risicogroep? Ook dan bel je voortaan de priolijn. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur

Ook als je niet onvervangbaar bent
Zorgmedewerkers moeten altijd en allemaal bellen met 0800-8101 voor een testafspraak. Hiervoor hoeven ze niet meer onvervangbaar te zijn. Dat criterium is komen te vervallen.

Voor iedereen die werkt/nauw contact heeft met de medische risicogroep
Er is een beroepenlijst van medewerkers die in aanmerking komen voor testen met prioriteit. Sta je niet op deze lijst maar heb je wel nauw contact (langer dan 15 minuten binnen minder dan 1,5 meter) met mensen uit de medische risicogroep? Bel dan ook naar 0800-8101.

Wanneer val je niet onder de voorwaarden?
Val je niet onder de voorwaarden? Dan wordt je doorverbonden naar het gewone afsprakennummer. Dat wordt gedaan als je niet in nauw contact werkt met kwetsbare personen.

Hoe snel kan ik met prioriteit testen en wanneer krijg ik de uitslag?
In principe wordt je getest in de ochtend (aan de Aziëweg in Assen) en ontvang je de uitslag in de avond. De uitslag kun je lezen via Coronatest.nl. Heb je geen DigiD, dan krijg je de uitslag telefonisch. Tot de uitslag blijf je in huis.

  • Bij een negatieve testuitslag kun je direct weer op locatie aan het werk.
  • Bij een positieve testuitslag moet je thuis in isolatie. De GGD neemt binnen 24 uur na de test contact met je op en start dan direct het bron- en contactonderzoek.

Let op: in quarantaine en negatief getest op dag 5?
Als zorgmedewerker mag je dan wel uit thuisquarantaine, maar pas na dag 10 weer aan het werk. Vermijd deze 10 dagen contact met mensen uit de medische risicogroep.

Meer weten?
Lees de informatie op deze pagina van Rijksoverheid.

Geef een reactie