€ 7.880 opgehaald voor lokale restaurants

Hoogeveense bedrijven Dappr en Mulderij & Partners hebben de afgelopen periode een loterij georganiseerd, waarvan de opbrengst volledig ten goede kwam aan restaurants in de gemeente Hoogeveen. Afgelopen vrijdag maakt zij via een livestream op Facebook bekend dat er in totaal een bedrag van € 7.880 is opgehaald met de loterij. Dit bedrag wordt verdeeld over de 13 deelnemende restaurants.

Prijswinnaars

“We merkten veel steun voor deze actie tijdens de periode waarin we de loten verkochten”, zegt Vincent Keine (Dappr). “In de livestream hebben we ook de prijswinnaars bekend gemaakt. De prijzen zijn geheel voor rekening van de organisatie, zodat de volledige opbrengst van de loterij naar de restaurants gaat. We hadden als prijzen onder meer een thuiskok voor 8 personen, restaurantcheques t.w.v. € 200, het gebruik van een barbecue-aanhanger en een hippe barbecue. Omdat sommige prijzen nu niet verzilverd kunnen worden als gevolg van de corona-maatregelen, blijven deze prijzen tot eind 2021 geldig.”

Opbrengst voor restaurants

Jan Mulderij (Mulderij en Partners): ”We hebben natuurlijk al langere tijd te maken met de effecten van corona, bedrijven die geheel danwel gedeeltelijk moeten sluiten en teruglopende omzetten. Wij wilden graag iets doen om één van de zwaar getroffen sectoren te helpen en ook met een mooi bedrag te kunnen komen. Om die reden hebben wij een specifieke keuze gemaakt voor restaurants in de gemeente Hoogeveen. Wij realiseren ons dat er veel meer getroffen ondernemers zijn, maar kunnen met deze actie niet iedereen helpen. 13 restaurants hadden zich aangemeld, namelijk Grandcafé Marron, Eetcafé de Beurs, Dégust, Tapas & More, La Brochette Hoogeveen, Balkan Restaurant Ohrid, De Lekkernij, Paviljoen Nijstad, Restaurant Het Koetshuis, The Kitchen Drinks & Bites, Lunch-café The Delicious Corner, Bij Hup en De Schildhoeve Buitengewoon. Zij ontvangen allemaal hun deel van de opbrengst.” Vincent voegt toe: “We hopen dat er snel weer ondernomen kan worden. Tot die tijd kunnen we helpen door zoveel mogelijk lokaal bij ondernemers te bestellen, voor zover dat mogelijk en toegestaan is.”

Deel dit bericht!

Geef een antwoord