Algemeen

Aanvullende corona maatregelen nodig in NNCZ woonzorgcentra

Nog steeds zijn in meerdere NNCZ woonzorgcentra aanvullende maatregelen nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De bewoners en contactpersonen van de betreffende woongroepen van deze woonzorgcentra zijn hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht.   

 In woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld zijn de bewoners nog in quarantaine. Vandaag worden alle bewoners die eerder negatief getest zijn, opnieuw getest 

Ook in het Herstelhotel in Hoogeveen is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De cliënten van het Herstelhotel zijn momenteel in quarantaine. Nieuwe opnames in het Herstelhotel zijn tot nader order niet mogelijk.  

In Woonzorgcentrum Beatrix, het Herstelhotel Hoogeveen en de woongroepen die in quarantaine zijn is bezoek tot nader order niet mogelijk, met uitzondering van de specifieke situaties waarbij bezoek zeer wenselijk is en waarbij dit is afgestemd met de zorgverleners.  

Voor zowel bewoners als hun naasten is de situatie uiteraard zeer vervelend, evenals voor onze medewerkers. Daar waar mogelijk stimuleren we contact tussen bewoner en naasten via telefoon of video (denk aan Skype of Facetime).      

Het kabinet heeft de coronamaatregelen met ingang van 15 december 2020 verder aangescherpt. In navolging van dit besluit geldt, net als voor alle burgers in Nederland, dat één keer per dag maximaal 2 personen vanaf 13 jaar op bezoek kunnen komen. Op 24, 25 en 26 december geldt een uitzondering: dan mogen er maximaal 3 gasten per dag op bezoek komen (exclusief kinderen tot 13 jaar) indien de ruimte dit toestaat. 

Zijn er vragen of onduidelijkheden, dan kunt u of uw naaste contact met ons opnemen via het emailadres hip@nncz.nl. of het tel.nr.: 0800-7076 (maandag t/m vrijdag tussen 08.00u –17.00u). Ons reguliere nummer (0528-200200) blijft uiteraard 7x24u beschikbaar voor alle vragen. 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: