16 leerlingen RSG Wolfsbos krijgen uit voorzorg online onderwijs

Op locatie de Meander (praktijkonderwijs) is bij twee leerlingen een coronabesmetting vastgesteld. Uit voorzorg heeft de school, in overleg met de GGD, besloten om 16 leerlingen die in nauw contact zijn geweest met de betreffende leerlingen de komende week online les te geven.

 

Bron- en contactonderzoek
Cees de Vries, teamleider van RSG Wolfsbos op locatie de Meander geeft aan: “Nadat bekend werd dat twee leerlingen van onze locatie besmet zijn met het coronavirus, is er door de GGD bron- en contactonderzoek uitgevoerd. In overleg met de GGD, hebben we als school besloten om 16 leerlingen de komende week thuis online les te geven. Het gaat hier om leerlingen die ‘nauw contact’ hebben gehad met hun klasgenoten. Onder ‘nauw contact’ wordt verstaan dat iemand langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter contact heeft gehad met iemand die positief getest is op het coronavirus. Voor leerlingen en medewerkers die niet in ‘nauw contact’ zijn geweest met de betreffende twee leerlingen, is er conform de adviezen van GGD geen aanleiding om nadere maatregelen te nemen en kunnen zij, met in achtneming van de algemene hygiënemaatregelen, de school blijven bezoeken.

Online onderwijs

“De afgelopen maanden is er door de docenten van RSG Wolfsbos hard gewerkt om het online onderwijs verder te optimaliseren. We zijn er helemaal klaar voor om deze 16 leerlingen van de Meander de komende week onderwijs op afstand te geven”, aldus de Vries.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord