Rudy Pater winnaar zomeravond viswedstrijd Het Vette Baarsje

Hoogeveen – Tijdens de zomeravond viswedstrijd van HSV Het Vette Baarsje was het voor de uitzetters van het parcours moeilijk om iedereen een goede plak aan te kunnen bieden aan het parcours bij de Ossesluis (boven). Het eerste deel nabij de sluis is een mooie oever om te kunnen vissen, vlaken mooi laag bij het water. Op dit deel passen ongeveer 10 vissers met een onderlinge afstand van 25 meter. Het deel dat er achter komt staan de planten ongeveer 1 ½ meter breed en een meter hoog te pronken aan het water.

De uitzetters hebben hier vooraf nog diverse stekken bij moeten maaien om toch een redelijk goed gesloten parcours te houden. Voor een visser is het wel een prachtige plek om mooi verscholen tussen de planten te mogen vissen. De rietgorzen vliegen dan ook lekker een meter voor je ogen langs, om zich dan weer tussen de rieten neer te dalen. Vissen is meer dan alleen het vangen van de vis. Ook genieten van een stukje natuur is van groot belang. Wie ziet er nou een water koetje zijn jongen voeren op een afstand van 2 meter, ja een visser wel. In het begin is het even schrikken voor de vogel maar je ziet dat binnen een paar minuten hij gewoon weer verder gaat met wat voor hem belangrijk is, voeden van zijn jongen. Natuurlijk is er ook daadwerkelijk wel gevist. Rudy Pater wist zelfs de eerste plaats te bezetten met enkele grote vissen met een totaal gewicht van 4980 gram. Tweede Wander Rotmensen 3250 gram, derde Marines Koekoek 3110 gram, vierde Gerjan Pol 3040 gram en vijfde Hans Jonker 3110 gram.

Parcours 3 keer bevist in 4 dagen.
Een van de prachtige parcoursen voor het wedstrijd vissen is het water bij de Vossebelt (nabij Steenwijksmoer) De afgelopen week waren er dan ook 3 wedstrijden van verschillende verenigingen die er gevist hebben. Op zich is dat een mooie proef. Er zijn vissers, vaak karper vissers maar ook witvis vissers, die dagen van te voren gaan voor voeren om te zorgen dat de vis gewend is aan het voer en dat dan de gewenning van het voer aas etc. aanwezig is. Je vangt dan vaak de grotere vissen zoals brasem zeelt karper. De voorzitter van de wedstrijdcommissie gaf dan ook vooraf aan de wedstrijd de mededeling van de 2 vooraf gaande wedstrijden aan. Verstandig is om dan matig te gaan voeren zodat de vis het vertrouwd vind dat er weer voeding is. Het leuke is dat wij wisten waar de vorige wedstrijden de prijswinnaars hebben gezeten. Dus best spannend dat je op een plek gaat zitten waar veel vis is gevangen. Vang je wel of niet. Op het eind van de wedstrijd bleek toch dat de vis een staart heeft om te zwemmen. Op plekken waar de vorige wedstrijden veel vis werd gevangen was het nu magertjes. Anders om kwam de winnaar Geert Woltinge met 3710 gram van de stek waar de vorige vissers nagenoeg geen vis had. Tweede Jan Boertien 2740 gram derde Hans Jonker 1990 gram vierde Chris Hooge 1690 gram vijfde Jaap Schonewille 1520 gram.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord