foto: Pixabay
Algemeen

Oproep aan muzikanten om vanuit tuin of balkon op 24 december te spelen

Hoogeveen – Begin dit jaar, op 4 mei, klonk tijdens de dodenherdenking door de gemeente Hoogeveen het taptoesignaal. Dit gebeurde vanuit eigen tuin of balkon. Door de coronamaatregelen was het toen niet toegestaan om grote bijeenkomsten te houden. Door de de zelfde maatregelen die nu weer gelden is er een oproep om in de kerstnacht het ‘Ere zij God’ te spelen.
Normaal gesproken zijn in de kerstnacht in de gemeente Hoogeveen op verschillende plekken kerstliederen te horen in de kerstnacht, of zijn er goedbezochte Kerstnachtdiensten. Deze laatste zijn over het algemeen nu via een livestream mee te vieren. Maar door het coronavirus dat nog steeds het maatschappelijke en sociale leven ontwricht zullen niet overal de kerstliederen te horen zijn in de kerstnacht. Op social media is een oproep die flink viral gaat. Hier is het idee geopperd om met trompettisten in heel Nederland op 24 december om 21.00 uur het “Ere zij God” uit te voeren.
Het idee is om mee te spelen in je eigen tuin, oprit of balkon. Hiermee wil de initiatiefneemsters Hetty  een saamhorigheid creëren in deze tijd van crisis.

Een gedachte over “Oproep aan muzikanten om vanuit tuin of balkon op 24 december te spelen

Geef een reactie