Fitter Kerst online dam-en beweegevent, support het UMCG Alzheimerfonds

Donderdag 17 december vindt om 15:30 uur Fitter Kerst plaats: een uniek online dam-en beweegevent. Met dit evenement willen Fitter Brein en Healthy Ageing Network Northern Netherlands laten zien dat het ondanks Corona mogelijk is om op verschillende manieren aan je gezondheid te werken. Door de gouden combinatie van goed gezelschap, uitdagingen voor het brein en workouts op de vierkante meter. Dus voor iedereen die geïnspireerd geraakt is door Netflix-serie The Queens Gambit: stop met bingen en begin met dammen!
Alle info vind je via: 
fitterbrein.nl

Rode draad van dit evenement zijn de online dampotjes waar iedereen aan mee kan doen. De wedstrijdjes duren maar kort en het systeem zoekt voor iedere deelnemer een tegenstander van het juiste niveau. De dampartijen worden van live-analyses voorzien door Groninger damgrootmeester Wouter Sipma, HANNN-directeur Daan Bultje en dampedagoog Bert Dollekamp. Ook schuift onderzoeker Nynke Smidt van het UMCG Alzheimerfonds aan en Decathlon verzorgt 7-minuten workouts. Het event is voor medewerkers van bedrijven en organisaties en de activiteiten zijn gratis. Je kunt vrijwillig een bijdrage leveren die ten goede komt aan het UMCG Alzheimersfonds. Het is de eerste keer dat Fitter Brein een goed doel aan een damevent koppelt.

Beweegclinic van Decathlon
Sinds de corona-crisis werken professionals veelal thuis. Fietsen of lopen naar het werk gebeurt minder dan voorheen. Te lang doorwerken en te veel zitten liggen op de loer. Maar juist voldoende bewegen levert positieve effecten op. Tijdens het event vinden om 15:30 uur en 16:30 uur                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  7-minuten workouts plaats door bootcampinstructeur Sjoerd ten Asbroek. Ook deelt hij zijn gouden tips hoe je voldoende beweging kunt integreren in je thuiswerkdag en maak je kans op één van de drie fitnessmatten.

UMCG Alzheimerfonds
Wetenschappers denken dat tot 30% van het aantal gevallen van dementie voorkomen kan worden, als we allemaal gezonder gaan leven. Wat zijn de belangrijkste risicofactoren en wat kun je doen?

Alzheimer Centrum Groningen onderzoekster en hoofddocent Epidemiologie Nynke Smidt, is betrokken bij UMCG-project MOCIA en gaat in op de rol van gezonde leefgewoonten en leefstijlverandering. Ze gaat hierbij in op de effecten van beweging, voeding, stress, slaap, cholesterolgehaltes, eenzaamheid en sociale activiteiten. Het UMCG Alzheimerfonds alvast steunen? Dat kan via de actie op geef.nl. Doneren kan hier.

Enthousiast? Aanmelden is gemakkelijk en gratis
Om je aan te melden stuur je een e-mail naar: info@fitterbrein.nl, dan ontvang je alle informatie die je nodig hebt. Voor meer informatie ga naar fitterbrein.nl.
Deelnemende bedrijven en organisaties ontvangen een gratis Fitter Brein dampakket, worden met logo en bedrijfsnaam vermeld op fitterbrein.nl en genoemd in de uitzending.
Het damevent duurt van 15:30 uur tot 17:30 uur. De wedstrijden vinden plaats op het online damplatform lidraughts.org, Facebook, Instagram en YouTube.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord