Corona: wat kan wel en wat niet met oud en nieuw in Hoogeveen

Hoogeveen – De gemeente geeft dit jaar geen vuurtonnen uit en plaatst ook geen containers waarin vreugdevuren kunnen worden ontstoken. Ook eigen vreugdevuren en vuurtonnen in de publieke ruimte zijn niet toegestaan.

Dat heeft alles te maken met corona. ‘Ik betreur dit besluit’, zegt burgemeester Karel Loohuis. ‘Ik had het ook liever anders gezien, maar vuurtonnen en vreugdevuren leiden tot samenkomsten, die we ons niet kunnen veroorloven, nu het met de besmettingscijfers nog steeds niet de goede kant opgaat.’ Daar komt volgens de burgemeester bij dat het toestaan van vuurtonnen en vreugdevuren zich ook niet verhoudt tot de landelijke maatregelen om afstand tot elkaar te houden.

CARBIDSCHIETEN MAG

Komende oudejaarsdag mag er wel geknald worden met carbid, maar er gelden strenge regels. Dat hebben de Drentse burgemeesters vorige week besloten in overleg met de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Burgemeester Loohuis benadrukt dat carbidschieten alleen verantwoord is als dit gezond en veilig kan volgens de landelijke coronaregels en de plaatselijke apvregels. Daarnaast is carbidschieten alleen toegestaan in groepjes van maximaal vier personen. Publiek mag er niet bij zijn en de activiteit mag niet het karakter krijgen van een evenement; er mag geen vermaak zijn in de vorm van bijvoorbeeld  een tent en een tap. bron: gemeente Hoogeveen

Een gedachte over “Corona: wat kan wel en wat niet met oud en nieuw in Hoogeveen

Geef een reactie