foto: Pixabay
Amusement

World Servants organiseert coronaproof autopuzzeltocht

Hoogeveen – Bent u het thuis zitten ook zat ? Doe dan mee met de corona proof autopuzzeltocht. De organisatie is in handen van World Servants.

De start is zaterdag 12 december 2020 bij de Ontmoetingskerk Hoogeveenseweg 22 Fluitenberg/Pesse. Starten kan tussen 18.00 tot 20.00 uur. Opgave via wshoogeveen@hotmail.com ook starttijd graag doorgeven. Kosten voor deze autopuzzeltocht zijn €15,00 per auto. U krijgt na afloop een Goodiebag mee naar huis.  De opbrengst van deze autopuzzeltocht komt ten goede aan ons project in Malawi waar we lerarenwoningen en latrines gaan bouwen.

lerarenwoningen en latrines in Kantheska Malawi

Dit project wordt uitgevoerd door een groep volwassenen, voornamelijk uit de regio Hoogeveen.
Bijzonder op deze school is dat één van de docenten een handicap heeft. Je krijgt de kans om met deze docent in gesprek te gaan en te ontdekken hoe het is om een handicap te hebben in een ontwikkelingsland. Daarnaast is het dorpshoofd ontzettend enthousiast en gemotiveerd. Hij zou het liefste vandaag nog beginnen.

World Servants bouwde in 2018 met de bevolking aan klaslokalen en een verschoningsruimte voor meisjes. Ze zijn enorm enthousiast om opnieuw een groep te ontvangen.

wat ga je doen?

In 2018 bouwde World Servants met de gemeenschap van Kantheska aan klaslokalen. Inmiddels zijn de leerlingenaantallen gegroeid waardoor er te weinig leraren zijn. De overheid stuurt pas nieuwe leraren als er goede woningen voor hen beschikbaar zijn. De gemeenschap van Kantheska is enthousiast voor verandering en heeft daarom al vier tijdelijke lerarenwoningen gebouwd met lokale materialen. Dit is voor de lange termijn geen oplossing. Daarom ga je met de gemeenschap en CCAP bouwen aan permanente lerarenwoningen en latrines voor de kinderen.

 

De organisatie van de corona proof autopuzzeltocht is in handen van Jan en Roeleke Blokzijl en Petra en Gerrit Koopman. Jan Blokzijl en Petra Koopman gaan mee naar Malawi van 9 tot 30 oktober 2021.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: