Online dam-en beweegevent: Fitter Kerst

Donderdag 17 december vindt om 15:30 uur het online dam-en beweegevent Fitter Kerst plaats. Het event is speciaal voor afgevaardigden van bedrijven en organisaties, de activiteiten zijn gratis, je kunt deelnemers sponsoren en meedoen aan de veiling. De opbrengsten gaan naar het UMCG Alzheimerfonds. Het is de eerste keer dat Fitter Brein een goed doel aan een damevent koppelt.

Een potje dammen, live-commentaar en prijzen winnen
Na het succes van het Fitter Brein event in juli staat nu het online dam- en beweegevent Fitter Kerst voor de deur. Een Domibo met live-analyses van Groninger damgrootmeester Wouter Sipma, HANNN directeur Daan Bultje en dampedagoog Bert Dollekamp. Ook schuift een onderzoeker van het UMCG Alzheimerfonds en zijn live homeworkouts verzorgd door Decathlon.

Homeworkout door Decathlon
Veel professionals werken sinds de corona-crisis thuis. Fietsen of lopen naar het werk gebeurt daardoor minder dan voorheen. Te lang doorwerken achter het beeldscherm en te veel zitten liggen op de loer. Maar juist voldoende bewegen levert zoveel positieve effecten op. Hoe breng je beweging in je volle thuiswerkdag? En waarom is dat zo belangrijk? Tijdens het event zijn er homeworkouts door bootcampinstructeur Sjoerd ten Asbroek. Ook deelt hij zijn gouden tips over hoe je voldoende beweging kunt integreren in je thuiswerkdag en maak je kans op één van de drie fitnessmatten.

UMCG Alzheimerfonds
Wetenschappers denken dat tot 30% van het aantal gevallen van dementie voorkomen kan worden, als we allemaal gezonder gaan leven. Wat zijn de belangrijkste risicofactoren en wat kun je doen? Helaas is er geen methode die garandeert dat je geen dementie krijgt. Wel laat onderzoek zien dat een gezonde leefstijl en een actief brein de kans op dementie vermindert. Het is goed voor de hersenen uitdagingen op te zoeken, sociaal contact aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Daarnaast spelen voeding, beweging en slaap een belangrijke rol.

Aanmelden is gemakkelijk en gratis
Stuur een e-mail naar: info@fitterbrein.nl en je ontvangt alle informatie die je nodig hebt. Deelnemende bedrijven en organisaties ontvangen een gratis Fitter Brein dampakket. Het damevent duurt van 15:30 uur tot 17:30 uur. De wedstrijden vinden plaats op het online damplatform lidraughts.org, Facebook, Instagram en YouTube.  Alle info vind je via: fitterbrein.nl

 

Geef een reactie