Politiek

ChristenUnie stelt vragen over bestrijding eikenprocessierups in Hoogeveen

Hoogeveen – De eikenprocessierups rukt steeds verder op. Als gevolg hiervan maken veel mensen zich zorgen. Reden voor raadslid Koen Meesters (ChristenUnie) om hierover mondelinge vragen te stellen in de raadsvergadering donderavond.

De eikenprocessierups heeft brandharen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mens en dier. Door het warme voorjaar is de overlast van de eikenprocessierups extra groot. Dit baart de ChristenUnie zorgen, want door de klimaatverandering wordt het steeds een beetje warmer. Daarom stelt de ChristenUnie vragen over de bestrijding van de eikenprocessierups. ¬†Koen Meesters: “We zullen vaker meemaken dat we een warm voorjaar hebben. Het is daarom belangrijk dat we kijken naar een andere wijze van bestrijden om de verdere overlast te beperken.”

Een effectieve manier van bestrijding is volgens ChristenUnie door de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups te gebruiken. “Door het inzaaien van schermbloemen bij eiken en het ophangen van nestkastjes zullen natuurlijke vijanden zoals de sluipvlieg en de koolmees beter gedijen en meehelpen in de bestrijding op een duurzame manier die ook nog eens goed is voor de biodiversiteit.”

Verder wil ChristenUnie dat er prioriteit wordt gegeven aan het bestrijden van de eikenprocessierups op plaatsen waar het risico op contact met mensen extra groot is, zoals rondom scholen, fietspaden en parken.

 

 

Geef een reactie