Online informatieavond Drentse zonneroute A37

Op woensdagavond 9 december is er van 20.00 uur tot 20.45 uur een online informatieavond over de mogelijke komst van een zonneroute langs de A37. Tijdens de digitale informatieavond wordt onder andere een 3D visualisatie van de zonneroute gepresenteerd en wordt u bijgepraat over de stand van zaken in het project. Uiteraard is er tijd ingeruimd voor het stellen van vragen.

 

3D Visualisatie

De 3D visualisatie geeft een goede indruk hoe de Drentse zonneroute er mogelijk uit komt te zien.

De visualisatie is namelijk zo gemaakt dat u door de ‘bril’ van een automobilist kijkt die over de A37 rijdt en onderweg de zonnepanelen in de bermen en bij op- en afritten ziet staan.

Aanmelden voor digitale informatieavond

U kunt zich aanmelden via info@drentsezonneroutea37.nl. Na uw aanmelding krijgt u uiterlijk 8 december per e-mail een link toegestuurd. Via deze link kunt u de informatieavond op woensdag 9 december volgen.

Onderdeel van Pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond

De zonneroute is onderdeel van het Pilotprogramma Hernieuwbare Energie op Rijksgrond. De provincie Drenthe, de gemeenten Coevorden, Emmen, Hoogeveen, netwerkbedrijf Enexis Groep, netbeheerder RENDO en de drie rijkspartijen Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland onderzoeken hoe de bermen en op- en afritten langs de A37 kunnen worden benut voor de opwekking van zonne-energie.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord