Studenten starten met bouw Waterstof Tiny House

Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen zijn vandaag gestart met de bouw van een mobiel Waterstof Tiny House. Het tiny house wordt gebouwd met uitsluitend duurzame en circulaire materialen. De bouw is te volgen via de website waterstoftinyhouse.nl. Het Waterstof Tiny House is onderdeel van het waterstofproject in Hoogeveen, dat verder bestaat uit de bouw van de nieuwe woonwijk Nijstad-Oost op groene waterstof en de omzetting van bestaande woningen in Erflanden naar waterstof

Studenten en jongprofessionals hielpen met ontwerp

Bij het ontwerp van het Waterstof Tiny House zijn veel studenten en jongprofessionals betrokken. Zo is tijdens een hackaton in mei 2018 een eerste ontwerp gemaakt voor het tiny house op waterstof met een waterstof voertuig ervoor. Hier werkte een groep van 45 jongprofessionals, experts uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de gemeente toen samen aan. In maart werd in het Duurzaamheidscentrum op het Alfa-college Hoogeveen verder gewerkt aan het ontwerp. Studenten en professionals uit het regionale bedrijfsleven gingen toen aan de slag op basis van een eerste schetsontwerp. Aan het einde van de dag werden de opbrengsten gepresenteerd door de aanwezigen, waaronder bouwkundigen, installatietechnici en architecten. De opbrengsten van deze sessies zijn verwerkt in het uiteindelijke ontwerp.

Waterstof Tiny House als hybride leeromgeving

In het Waterstof Tiny House kunnen studenten theoretische kennis opdoen over de toepassing van groene waterstof als energievoorziening voor (bestaande) woningen. Ze kunnen die kennis ook praktisch toepassen, waardoor een hybride leeromgeving ontstaat. Bij het Waterstof Tiny House wordt een eigentijds lespakket ontwikkeld voor alle onderwijsniveaus, met als doel jongeren te interesseren voor techniek.

 

Wonen op waterstof tour

 

Als het Waterstof Tiny House klaar is, start de ‘Wonen op Waterstof Tour’. Het tiny house reist dan langs zes locaties in de regio om zichtbaar te maken hoe waterstof als brandstof in woningen werkt. Hierbij worden lespakketten ontwikkeld die ook online beschikbaar komen.

Onderwijs, bedrijfsleven en overheid

Het Waterstof Tiny House is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen, en is gefinancierd vanuit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe. Ook het bedrijfsleven zet expertise en netwerk in om het Tiny House te realiseren, waaronder de partners Bork, H2Planet, Ten Kate Installatietechniek, Antea Group, Atelier Dutch, het Kennislab voor Urbanisme en the New Energy Coalition.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord