Gezondheid

Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe

Na een aantal weken van dalende cijfers is het aantal coronabesmettingen vorige week weer opgelopen. De inschaling van regio Drenthe staat nog altijd op ernstig. De stijging van het aantal besmettingen is een punt van zorg. Met de feestdagen voor de deur is het van belang je heel goed te houden aan de richtlijnen van het RIVM (afstand houden, thuiswerken, handhygiëne, testen bij klachten).

Periode: 16 november 2020 – 22 november 2020

Aantal besmettingen
Er waren de afgelopen week 676 positieve testuitslagen. Dat is 20% meer dan de week daarvoor.
Het vindpercentage in Drenthe was 8,6% (gelijk aan vorige week).
Het relatieve aantal besmettingen, per 100.000 inwoners, is omhoog gegaan van 114 naar 136. Landelijk is dit aantal met 214 per 100.000 inwoners ongeveer stabiel (vorige week 218).

Bij de leeftijdsgroep 15-19 jaar is het aandeel wat hoger dan eerdere weken (12%). Daarna volgt de groep 40-54 jaar. De situatie waarin mensen besmet worden is ongewijzigd (thuissituatie 53%, bezoek van familie of vrienden 21%, werksituatie 12%).

Ziekenhuisopnames
De afgelopen week zijn 9 mensen met COVID opgenomen in de ziekenhuizen in Drenthe (gelijk aan vorige week). Op 23 november lagen 20 patiënten op de verpleegafdeling en 8 op de IC (vorige week 15 en 10).

Testen
De afgelopen week heeft de GGD 29% meer testen uitgevoerd dan de week ervoor (6357 vs. 4920). Meestal kun je dezelfde dag nog terecht en de uitslag volgt bijna altijd de volgende dag.

 

*Het vindpercentage is berekend op basis van het totaal aantal uitgevoerde testen door de GGD en het totaal aantal positief geteste personen in Drenthe. Het is een benadering. Binnen het totaal aantal testen zijn ook testen die voor personen uit andere regio’s zijn uitgevoerd. Testen die gedaan zijn bij bijv. ziekenhuizen staan niet in het totaal aantal testen geregistreerd.

Zie ook de landelijke rapportage over de afgelopen week op rivm.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen