Computercenter opent aan de Industrieweg

Hoogeveen – Nog meer ruimte voor duurzaam ondernemen! Waarom nieuw als er ook een gebruikt alternatief van topkwaliteit voorhanden is? Al veel mensen zijn deze mening toegedaan en kijken bij de aanschaf van een desktop, laptop of tablet naar duurzaamheid en hergebruik. Ondernemers Herold Velema en Danny Keizer van Computercenter krijgen aan de Industrieweg 80 nog meer ruimte om invulling te geven aan hun visie. Letterlijk én figuurlijk: niet alleen meer m2, maar ook meer mogelijkheden om duurzamer te ondernemen.

Door Cick Geers

Beide ondernemers startten in Hoogeveen in 2019 en openden al snel een winkel met magazijn aan Het Haagje. In februari jl. volgde de tweede vestiging in Zwolle, in augustus zag vestiging nummer 3 (aan de Groningse Nieuwe Ebbingestraat) het levenslicht. Herold Velema: ‘Wij kopen computers in, verwijderen veilig alle data, schonen de apparaten op en voeren eventueel reparaties uit. We voorzien ze van een Windowsinstallatie en de nieuwste updates en verkopen ze dan weer – als refurbished apparaat- in onze winkel en webshop. Voor zowel consumenten als ondernemers betekent dit niet alleen dat ze tegen een zeer gereduceerd tarief een kwalitatief goede computer of laptop aan kunnen schaffen; ze voorkomen ook nog eens dat goed werkende devices (apparaten, red.) afgedankt worden! Een eenvoudige manier waarop je duurzaam en weloverwogen om kunt gaan met de aanschaf en gebruik van computerapparatuur’.

Groeien
De nieuwe locatie komt op het juiste moment: ’ We konden praktisch gezien wel wat meer werkoppervlak gebruiken. Meer ruimte om de apparaten te refurbishen en een beter in te delen winkelgedeelte. Maar ook hadden we meer ruimte om ons heen nodig. Ruimte om als organisatie te groeien. Kortom: een pand dat ook in de toekomst bij ons past én voldoet aan onze ‘duurzaam-ondernemen’ wensen en eisen. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar voor de hand liggende zaken als energieverbruik en isolatie (een duurzamer pand), maar ook naar de ruimte om jonge mensen op te leiden in het vakgebied van refurbishing en hergebruik’, aldus Herold. Plek voor stagiaires en trainees. Die wensen vonden Herold en Danny in het pand aan de Industrieweg 80. ‘Mooi gelegen, alle ruimte en letterlijk en figuurlijk een plek om onze duurzame onderneming te kunnen laten groeien’.

Het belang van hergebruik
De winkel is al open voor publiek, aan het kantoorgedeelte wordt momenteel de laatste hand gelegd. De winkel (ook die in Zwolle en Groningen) is dagelijks geopend tot 17:00 uur (op zaterdag tot 16:00 uur), op de webshop kan men doorlopend terecht. www.computercenter.nl
© cick geers | mrs.friday 2020

Deel dit bericht!

Geef een reactie