Algemeen

RSG Wolfsbos vooruitstrevend en verrast basisschoolleerlingen met flitsbezoek, film en App

Door alle coronamaatregelen kunnen leerlingen van groep 7 en 8 niet samen met hun ouders naar voorlichtingsmomenten op middelbare scholen. Dat is knap lastig als er straks een keuze gemaakt moet worden voor een nieuwe school. RSG Wolfsbos bedacht een alternatief. De school ging als verrassing naar de basisschoolleerlingen toe, maakte een voorlichtingsfilm én lanceerde de Brugklas App.

Voorlichting op een manier die wél kan
Hans Kok, teamleider onderbouw van locatie Harm Smeenge geeft aan: “De overstap van de basisschool naar het voortgezet is voor leerlingen en hun ouders best heel spannend. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom vinden we het belangrijk om, ook nu, goede voorlichting te geven. Half november was het de bedoeling om op school een informatieavond voor ouders en leerlingen te organiseren. Door de coronamaatregelen kon dat niet en hebben we een ‘coronaproof’ alternatief bedacht. Met een groep collega’s hebben we alle leerlingen uit de groepen 7 en 8 van ruim 45 basisscholen uit Hoogeveen en omgeving op hun school verrast met iets leuks, iets lekkers en nuttige informatie. De leerlingen reageerden heel enthousiast en ook door de juffen en de meesters werd het gebaar erg gewaardeerd.”

Film ‘RSG Wolfsbos presenteert zich’
Naast de verrassing heeft de school speciaal voor de leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders de film ‘RSG Wolfsbos presenteert zich’ gemaakt. De film biedt een kijkje in alle locaties van de school, er wordt verteld over de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de mogelijkheden binnen RSG Wolfsbos. Bart-Jan de Jong, teamleider onderbouw van locatie Groene Driehoek licht verder toe: “Om helemaal aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen, hebben we de Brugklas App ontwikkeld. De App is vanaf nu door iedereen te downloaden. In de App staat allerlei leuke, handige info over de school, de locaties, flexuren, maatwerk, daltononderwijs en activiteiten in 2021. Met het langsbrengen van de verrassing, de film en de Brugklas App proberen we dit jaar een leuke draai te geven aan de voorlichting zodat de leerlingen straks de juiste schoolkeuze kunnen maken”.

Benieuwd naar de film “RSG Wolfsbos presenteert zich”? Bekijk ‘m op www.wolfsbos.nl

Geef een reactie