Aftrap locked & Live concerten met Mayleaf en Money & the Man

Hoogeveen – Woensdagavond 25 november trappen de bands Mayleaf en Money & The Man de concertreeks Locked & Live in Het Podium af. Dit nieuwe initiatief is opgezet door professionals uit de muziekindustrie en presenteert het beste uit het diverse Nederlandse muzieklandschap, met optredens van onder meer Eefje de Visser, Jett Rebel, Paceshifters, EUT en Meis. De concerten zijn allemaal via een livestream te bekijken, waarbij het publiek zelf kan bepalen hoeveel geld een livestream-ticket kost. Met dit project worden de artiesten en crew financieel gesteund.

 

Mayleaf

Mayleaf is een alternative grunge/rock band die zijn inspiratie haalt uit rauwe, vuige fuzz & 90’s tunes. Poppy sounds gecreëerd door laag grommende telecasters; tracks rechtstreeks uit de garage. De repetitieruimte is gedrenkt in inspiratie uit bands als Weezer, Turnstile & Bayside.

 

Money & the Man

Dit Hollandse duo speelt blues, indie en rock’n’roll hoe dat ooit bedoeld was. Ruw, oprecht, spannend, luid en smerig, naar je toe geworpen tijdens de intense live shows. Deze twee jonge gasten uit Zwolle verbazen met hun volwassen geluid. Na een genadeloze jamsessie in 2013 besloten Henk Wesselink en Ymte Koekkoek samen een band te vormen. Niet meer dan een gitaar, zang (Henk) en een drumstel (Ymte) waren nodig om een dik en dynamisch geluid neer te zetten. Snel maakten ze hun eerste demo Dance en braken de jongens los.

Alsof de duivel ze op de hielen zat, speelden de jongens meer dan 250 shows in 4 jaar. Festivals als Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival, radio shows bij 3FM en Radio Veronica en optredens (Popronde, Eurosonic/Noorderslag, Grote Prijs van Nederland) bewijzen dat Money & the Man hard is neergedaald op de planeet. De schokgolf blijft zich verspreiden na het releasen van twee EP’s.

Hun debuutalbum Money & The Man is opgenomen in Eindhoven samen met Roel Blommers (Pauw, MOOON, Afterpartees, traumahelikopter en vele anderen).

Deel dit bericht!

Geef een antwoord