Mondkapjes dadelijk verplicht: maar niet iedereen heeft hier geld voor

Hollandscheveld – Vorige week kwam in het nieuws dat veel mensen die bij de minima  horen of zijn gekomen door de coronacrisis geen financiële middelen hebben om mondkapjes aan te schaffen.

Vanaf 1 December gaat  een mondkapjeplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters. En de boete die behoort bij het niet opvolgen van deze verplichting is ook niet mals. Dit betekend wel dat een klein gedeelte van de bevolking die elke cent moeten omdraaien een probleem kunnen krijgen. Simpelweg doordat het geld er niet voor is om deze kapjes aan te schaffen. Dit greep een aantal inwoners uit Hollandscheveld aan en deze hebben een actie opgezet om mondkapjes uit te kunnen delen aan deze mensen. Voor deze actie hebben zich al 2 sponsoren aangemeld om mondkapjes te leveren omdat ze dit een goed initiatief vinden.

Ook de gemeente is aangeschreven of deze wat kunnen betekenen. In een standaard mail laat de gemeente  weten te proberen voor 8 december een reactie te kunnen geven.

Er zijn nu  4 vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten, het eerste gezin is reeds voorzien van een pakket. Voor mensen die mondkapjes over hebben of ook willen helpen kunnen contact opnemen met Marcel Uiterwijk  via 06-13196829. Hier kunnen zich ook mensen aanmelden die in aanmerking komen voor deze mondkapjes.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord