Henk Reinders nieuwe voorzitter CDA Hoogeveen

Hoogeveen – In een algemene ledenvergadering heeft CDA Hoogeveen Henk Reinders als de nieuwe voorzitter van haar bestuur gekozen. In de digitale vergadering werd ook afscheid genomen van een aantal mensen die lange tijd voor de partij actief zijn geweest en was er aandacht voor lokale ontwikkelingen en landelijke verkiezingen.

 

De nieuwe bestuursvoorzitter Henk Reinders woont in Nieuweroord en was eerder raadslid, fractievoorzitter en statenlid voor de partij. Reinders volgt Johan Beijering op als voorzitter. Naast Henk Reinders is ook Martin Nanninga toegetreden tot het bestuur, ook hij was eerder al actief voor het CDA, eerst als bestuurslid en daarna als raadslid. Sjoukje Brouwer en Tieme Bork namen afscheid als bestuurslid na jarenlang actief te zijn geweest in verschillende bestuurlijke en politieke functies.

 

In de ledenvergadering werd ook stilgestaan bij de ontwikkelingen in de Hoogeveense politiek van de afgelopen maanden. Fractievoorzitter Erik-Jan Kreuze praatte de leden bij over de gebeurtenissen voor, tijdens en na de zomer. Oud-wethouder Erik Giethoorn nam afscheid, hoewel hij als lid betrokken blijft bij het lokale CDA.

 

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar spraken de leden over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma. Beide werden vastgesteld, waarbij werd geconstateerd dat Drenthe goed wordt vertegenwoordigd op de lijst. Naast zittend Kamerlid Agnes Mulder op nummer 8 is Drents statenlid Eline Vedder verkiesbaar op nummer 23.

Deel dit bericht!

Geef een reactie