Huus van de Taol lanceert vernieuwde schrijversdatabank

Regio – Aan de nieuwe website van streektaalorganisatie het Huus van de Taol is nu ook de schrijversdatabank toegevoegd, die goed laat zien hoe omvangrijk de Drentse literatuur is.

Met biografieën van 119 schrijvers (en daar kunnen er nog meer bijkomen) kunnen bezoekers van de website een goed beeld krijgen van en veel informatie vinden over de Drentse schrijvers.
Redacteur Baukje Bloemert: “Op onze oude website was dit ook al te vinden, maar die informatie was sterk verouderd. Daarom hebben we dit jaar alle biografieën vernieuwd”.
In de biografieën kun je niet alleen lezen over het leven en het werk van de schrijvers, ook zijn er voorbeelden van hun werk in opgenomen.
Van Alexander Lodewijk Lesturgeon (1815-1878), Roel Reijntjes (1923-2003) en Marga Kool (1949) tot bijvoorbeeld Delia Bremer (1969), Martijje Lubbers (1979) en Chris Canter (1980).
Wie denkt dat de website van het Huus van de Taol nu af is, komt bedrogen uit: op dit moment wordt er hard gewerkt aan een sprekersdatabank. Zo kunnen bezoekers straks ook een Drentstalige spreker vinden voor een voordracht, lezing, trouwceremonie of uitvaart. Drentstalige sprekers worden hier kosteloos op vermeld.

Geef een reactie