Stichting Sinterklaas van Hoogeveen komt met unieke actie

Hoogeveen – Stichting Sinterklaas van Hoogeveen komt met unieke actie voor Hoogeveen. Omdat de intocht, het Huis van Sinterklaas en ook de huisbezoeken niet door kunnen gaan, zijn ze gaan nadenken.

Hoe bereik je de Hoogeveense kinderen op een leuke, veilige en moderne manier. Vloggen vond men te voor de hand liggend, sketches geloven de kinderen niet. Dus waarom dan geen direct contact, maar dan online?  Ouders sturen een berichtje naar Sinterklaas via facebook https://www.facebook.com/sinterklaasvanhoogeveen/  Sint neemt een gepersonaliseerd filmpje op en laat dat door zijn mediapieten op YouTube plaatsen.

Youtube is toegankelijk

Omdat er natuurlijk ook op de privacy gelet moet worden, zijn de video’s alleen voor de inzender beschikbaar. Zo kan men op elk gewenst tijdstip kijken, hoe vaak, hoelang en hoe hard men maar wil. Via de hashtag #sinterklaasvanhoogeveen  kan je het kanaal snel vinden. Hierop zullen ook openbare video’s te zien zijn, omdat we natuurlijk ook graag met z’n allen willen zingen en springen!

Contact houden met het publiek

Volgens Monique Oost, organisator van het grootste Sinterklaasfeest in Hoogeveen, is het belangrijk om met de doelgroep in contact te blijven. En onze doelgroep, dat is de jongste jeugd. Die weten we al jaren goed te vermaken in het Huis van Sinterklaas. De contacten die we daarmee opdoen bij ouders en grootouders vinden we belangrijk. Zo weten we wat er speelt, wat men leuk vindt en hoe we er samen een leuk feest van kunnen maken. Dus door die kleintjes hebben we een hele grote groep mensen die we kunnen bereiken. Dat weten ook onze vaste groep sponsoren. Die staan jaarlijks weer klaar om mee te doen. Want de samenleving, dat zijn we met elkaar. Bezoekertjes, ouders en ondernemers.

Om in deze rare tijden het contact te houden willen we graag naar buiten treden. Dus met video. Omdat het online staat, kan men later altijd weer herinneringen ophalen. Zo hopen we samen met onze trouwe bezoekers, groot en klein toch een leuke herinnering te maken.

Waarom dan gratis?

‘Omdat we denken dat we wel iets terug kunnen doen. De vrijwilligers hadden al min of meer tijd gereserveerd, dus die waren snel gevonden. En omdat het gewoon leuk is. Het huis van Sinterklaas had ook altijd vrije entree. Maar misschien wordt het wel zo druk met de video’s dat we toch maar Tikkies moeten versturen’ aldus een lachende Monique Oost.

Sinterklaas van Hoogeveen is te bereiken op facebook https://www.facebook.com/sinterklaasvanhoogeveen/

En op Youtube https://www.youtube.com/channel/UCD-n1xMXFkXb2qEzv25rMWQ/

of via de hashtag #sinterklaasvanhoogeveen

Deel dit bericht!

Geef een antwoord