Ontwikkelingen COVID-19 in Drenthe

Het aantal besmettingen in Drenthe neemt af. De dalende lijn lijkt door te zetten. Hierdoor wordt het effect van (het naleven van) de maatregelen zichtbaar. Besmettingen kunnen heel snel oplopen. Ook een dalende lijn kan snel gaan, wanneer de maatregelen goed worden opgevolgd. Hoe minder contacten we nu hebben, hoe sneller dat gaat. In dit bericht lees je meer over de ontwikkelingen rond corona in Drenthe, in de afgelopen week.

Het aantal gemelde coronabesmettingen is de afgelopen week opnieuw gedaald, van 843 vorige week naar 652 in de afgelopen week. Per 100.000 inwoners waren er in de afgelopen week 132 besmettingen. Dit is een flinke afname ten opzichte van vorige week (170,8). Landelijk zijn er gemiddeld 268 mensen besmet per 100.000 inwoners.

De groep tussen 50 en 59 jaar heeft het grootste aandeel in besmettingen (9 tot 10%). Daarna volgt de groep jongeren tussen 15 en 24 jaar (7 tot 9%). Binnen de groep 30-49-jarigen is het percentage ook relatief hoog (7 tot 8%). Deze verdeling is vergelijkbaar met landelijk.

De thuissituatie is de plek waar de meeste mensen besmet lijken te worden (51%). Dit wordt gevolgd door bezoek in de thuissituatie (19%). In 16,5% van de gevallen vond de besmetting waarschijnlijk plaats in de werksituatie. 8,6% van de besmettingen was bij mensen in verpleeghuizen of woonzorgcentra voor ouderen.

Het aantal testen dat de GGD heeft uitgevoerd is de afgelopen week ook afgenomen, van 7310 vorige week naar 5961 testen tijdens de afgelopen week. Mensen die een test aanvragen konden  binnen 10 uur terecht en ontvingen uiterlijk binnen 29 uur de uitslag.

Er zijn tijdens de afgelopen week 6 mensen opgenomen in de ziekenhuizen. Dit is een afname ten opzichte van vorige week (12 opnames). Er lagen op 9 november 18 patiënten op de verpleegafdeling en 11 op de IC.  Bron: GGD

Zie ook de landelijke rapportage over de afgelopen week op rivm.nl.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord