Belangrijke informatie over antigeentesten

Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan bij voorkeur testen op een GGD-locatie. In Drenthe kun je momenteel heel snel terecht en heb je de volgende dag de uitslag. Op de GGD XL-locatie bij de Martiniplaza in Groningen kan iedereen met klachten nu gratis een antigeentest laten doen. Je hebt de uitslag dan binnen enkele uren. In dit bericht lees je wat belangrijk is om te weten over antigeentesten.

Je laten testen bij de GGD is veilig, betrouwbaar, gratis en snel
Kies je voor een andere testfaciliteit, dan zijn dit de aandachtpunten voor antigeentesten:

–      Antigeensneltesten zijn alleen goedgekeurd om te gebruiken bij mensen met klachten.
–      Heb je ernstige klachten? Bel dan met de huisarts (test niet bij de testfaciliteit).
–      Behoor jij tot de risicogroep, werk je met of ben je huisgenoot van mensen uit de risicogroep?
Doe dan bij voorkeur gelijk een GGD-/PCR-test of laat een negatieve antigeentestuitslag altijd bevestigen door een GGD-/PCR-test.
–      Een negatieve testuitslag is altijd een momentopname. Ben je in quarantaine, dan blijft de quarantaineperiode gelijk. Een quarantaineperiode wordt niet korter met een negatieve testuitslag.

Bij GGD Drenthe snel getest en snel de uitslag
In Drenthe kun je momenteel vaak dezelfde dag terecht en heb je de volgende dag de uitslag. Ben je onmisbaar in de zorg of op school, dan word je (via 0800-8101) in de ochtend getest en heb je ’s avonds de uitslag.

Testen bij GGD

De GGD garandeert betrouwbare, veilige en gratis testen voor iedereen met klachten. In Drenthe is momenteel ruim voldoende testcapaciteit. Je kunt dezelfde of volgende dag terecht voor een test en de uitslag is er de volgende dag. Naast Emmen heeft GGD Drenthe testlocaties in Meppel, Assen en binnenkort ook in Hoogeveen. Bekijk voor meer info over testen de Testenpagina.

Antigeentesten bij GGD-locatie in Groningen: uitslag binnen paar uur
Bij de nieuwe XL-locatie bij de Martiniplaza worden alleen antigeentesten gebruikt. Deze locatie is toegankelijk voor fietsers, automobilisten en voetgangers. Ook hiervoor kan via 0800-1202 en coronatest.nl (met DigiD) een afspraak worden gemaakt. Deze test is ook gratis en de uitslag volgt binnen een paar uur via coronatest.nl.

Bekijk op NOS.nl een video over hoe een antigeentest werkt.

Deel dit bericht!

Geef een reactie