Drentse Mobiliteit RoadShow

Hoogeveen – Jonge weggebruikers maar vooral ook weggebruikers in de leeftijd van 50 t/m 85 jaar vallen onder de groep risicovolle verkeersdeelnemers. In de landelijke ongevallencijfers zijn het vooral ook deze groepen verkeersdeelnemers die slachtoffer in het verkeer worden of verkeersongevallen. 

Volgens de gemeente Hoogeveen en het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe reden genoeg om aan deze groepen verkeersdeelnemers lokaal extra aandacht te besteden in de vorm van interactieve dag volop verkeer-gerelateerde activiteiten. Een evenement met een compleet aanbod aan informatie, oefenmogelijkheden, demonstraties is een uitstekende aanvulling op basiskennis en biedt een sterke spin-off voor alle verdere activiteiten en campagnes, die door de verschillende partners in Hoogeveen en omgeving kan worden georganiseerd.

Partners van de Hoogeveen Mobiliteit Roadshow bieden een afwisselend en doorlopend programma waarbij de Fiets (e-bike) en auto centraal staan op zaterdag 7 juli tussen 10.30 en 16.00 uur. Een greep uit het programma met gratis entree, winnen van prijzen en deelname aan alle activiteiten:  Mobiele slipbaan met instructeurs door het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid.
Compleet programma van E-bikes en het testen van E-bikes op een fietsparcours door Fietsen in Hoogeveen
Verkeersbordenspeurtocht met kans op het winnen van o.a. een gratis weekend Toyota Hybride rijden met een volle tank!
Complete programma van Toyota Ruyne met alle Hybride voertuigen en daarnaast wordt voor het eerst een auto die op waterstof rijdt: de Toyota Mirai, door Toyota Nederland in Hoogeveen gepresenteerd.
Reactietesten en informatie over verkeersregels en campagnes door Veilig Verkeer Nederland.
Gehoor en oogtesten door o.a. Specsavers Hoogeveen
Dode hoek Vrachtauto demonstraties
Alcoholsimulatieparcours inclusief coördinatie en reactietesten (tot 1.2 promille)
OV Bureau demonstratie van de chipknip en demonstratie van de nieuwste OV bus.
Op de foto met een Politie Porsche 911
Compleet aanbod brommobielen door Autobedrijf Snippe uit Nieuwlande
Compleet aanbod aan scootmobielen en relax-fauteuils door Mobivit in Hoogeveen
Aanbod van occasions en show van oude Opels door Autobedrijf Hartgers
Voorstellingen van Paolo de Zebratemmer met de bekende acteur Joep Dorren voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar.

Datum Hoogeveen Mobiliteit Roadshow:
Zaterdag 7 juli 2018
Locatie:
Terrein Autobedrijf Hartgers aan de A28 in Hoogeveen (Schutstraat 199)
Tijd
10.30 tot 16.00 uur
Entree
Gratis voor jong en oud. Inclusief deelname aan alle activiteiten. Catering op het terrein van Autobedrijf Hartgers is aanwezig.
Prijsuitreiking
16.00 uur

Deel dit bericht!

Geef een antwoord