Wie wil mij helpen de oorlog in mijn hoofd te verslaan?

Stuifzand –  Jacintha Otten is een doneeractie gestart om een opleiding voor Psychosociale hulphond te kunnen bekostigen . Hieronder vertelt ze waarom 

Mijn naam is Jacintha en ik word over een paar dagen 20 jaar. Op dit moment verblijf ik bij Lentis – Fasehuis Eugeria in Groningen. Vanwege verschillende psychische problemen ben ik op meerdere gebieden in mijn leven vastgelopen. Therapieën variërend van ambulant, deeltijd, een aantal klinische opnames en medicamenteuze behandelingen hebben geen blijvend effect gehad en nog onvoldoende geholpen om te kunnen herstellen. Ontzettend graag wil ik weer naar school en het leven oppakken wat hoort bij iemand van mijn leeftijd, alleen is de angst vaak zo groot dat dit niet lukt zonder terug te vallen in destructieve patronen. Om deze redenen is er voor mij de mogelijkheid gekomen om een traject in te stappen waarin ik, samen met de stichting Kynologisch Instituut vanuit ’t Hart, onderdeel van Hond-Kat, mijn eigen hulphond kan gaan opleiden. Een hulphond kan mij ondersteunen door onder andere mijn gedrag te spiegelen en vroegtijdig spanning te signaleren, zodat ik op een adequate manier kan handelen in plaats van ongezonde coping strategiën in te zetten. Door onder andere mijn eetstoornis ervaar ik vaak spanning, angst en paniek die ik zelf lastig onder controle krijg zonder mee te gaan in de eetstoornis. Een hulphond kan mij hierin ondersteunen door contact te maken en spanning te reguleren. Doordat een hulphond overal mee naar toe mag hoef ik nooit meer alleen te zijn en kan hij/zij mij altijd bijstaan op momenten dat ik het nodig heb. Daarnaast moet je goed voor jezelf zorgen om dat voor een ander te kunnen doen. Natuurlijk is een hond ook een maatje voor het leven en een reden om altijd door te blijven vechten. Het is verbazingwekkend hoeveel een hond kan leren tijdens deze trainingen en ik hoop dat het me samen met een hulphond gaat lukken om mijn angsten aan te gaan, weer verder te komen in therapie en zo mijn leven weer te kunnen oppakken.

Ik vind het erg lastig om te vragen, maar ik doe het hierbij toch: ik heb jullie hulp nodig!

Helaas is de opleiding van een hulphond ontzettend duur en zijn de kosten te hoog om zelf te dragen. Na lang na denken heb ik besloten een crowdfundingsactie te starten. Alle bijdragen worden enorm gewaardeerd en gaan volledig naar de opleiding van mijn toekomstige hulphond. Het zou mij ontzettend helpen.

Naast een donatie is het ook mogelijk om een zelfgemaakte riem bij mij te kopen, de opbrengsten hiervan zullen ook naar dit traject gaan. Mocht je hier interesse in hebben dan mag je me altijd een berichtje sturen. Ik plaats er binnenkort ook meer over op mijn Facebook pagina.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Ik hoop dat ik jullie zo voldoende geïnformeerd heb, maar mochten er nog vragen zijn, voel je vrij om ze te stellen!

Klik Hier voor  de actiepagina van Jacintha Otten

Deel dit bericht!

Geef een antwoord