Jong Hoogeveners exposeren in pand Hoofdstraat

Hoogeveen – Jonge Hoogeveners exposeren corona kunstwerken in pand Hoofdstraat
In de etalage van de Hoofdstraat 225, een voormalige schoenenwinkel, is tot 1 december de expositie #hoegaathethgv te zien. Kinderen en jongeren in Hoogeveen laten met hun kunstwerken zien hoe ze de corona tijd ervaren. De expositie omvat de meest uiteenlopende kunstwerken van ruim 150 jonge Hoogeveners.
Wethouder Werner ten Kate: “Ook jonge Hoogeveners hebben te dealen met de corona tijd. Vanuit Jong Hoogeveen willen we daarom juist nu positieve energie stimuleren bij kinderen en jongeren in de gemeente Hoogeveen. Daarvoor is in mei de challenge #hoegaathethgv gestart. De challenge laat zien wat we met Jong Hoogeveen beogen, namelijk talentontwikkeling en de jeugd een stem geven.”

Hiervoor hing de expositie in het Jannes van der Sleedenhuis en de bibliotheek aan de Willemskade. Maar omdat de bieb nu gesloten is, kan iedereen de expositie nu zien tijdens een wandeling langs de etalage aan de Hoofdstraat. #hoegaathethgv is een samenwerking van de volgende partners binnen Jong Hoogeveen: SWW, gemeente, Bibliotheek Hoogeveen, Prokino, De Tamboer Hoogeveen, Scala /Urban Unity, Young TV en Wilcovak

Deel dit bericht!

Geef een reactie