Echtpaar IJmker-Schonewille 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Op 3 november 2020 waren Jan en Miny IJmker 60 jaar getrouwd. Helaas zat er geen feest in bij de Spaarbankhoeve, waar ze zo naar uitzagen. En dus ook niet voor hun 4 kinderen met aanhang, 13 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Namens de Gemeente Hoogeveen heeft Burgermeester Karel Loohuis hen opgebeld om de felicitaties over te brengen.

De van oorsprong Nieuweroorder Jan (84) leerde zijn vrouw Miny (82) kennen via de vrijdagavonden aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Ze kwamen elkaar tegen en hij mocht haar wel een avondje mee uitnemen en zo gebeurde het. Miny kwam zelf uit Hollandscheveld, waar ze na hun huwelijk zijn gaan wonen aan de 31e wijk. Daar is ook hun oudste dochter geboren. Daarna zijn ze verhuisd naar de Carstenstraat, waar nog 2 dochters en uiteindelijk nog een zoon geboren zijn.

Jan werkte eerst bij de blikfabriek, maar heeft zich later om laten scholen tot timmerman. Dit beroep heeft hij uitgeoefend tot zijn 59ste, want toen kon hij met de VUT. Hij heeft zich altijd nuttig gemaakt met het bouwen en verbouwen van woningen van zijn kinderen en zelfs nu nog van zijn kleinkinderen. Jan verteld graag over zijn werk als timmerman. “Ik was samen met collega’s betrokken bij het bouwen van de vroegere C&A aan de hoofdstraat en ook bij de bouw van Grittenborg. Wij noemden het toen gekscherend de Gatenborg. En ik wil ook nog even benadrukken dat  ik het niet alleen deed, maar altijd samen met de collega’s”. Na zijn pensionering is hij zich ook gaan inzetten als vrijwilliger bij de kerk. De verkiezingen gisteren in Amerika heeft hij niet gevolgd. Dat is volgens Jan 1 grote poppenkast. “Het mak mij niet uut, of je nou beet’n wordt deur een hond of deur een kat, tis allemaole utzelfde”.

Miny werkte bij de overhemdenfabriek en kon daardoor altijd goed met naald en draad overweg. Ze naaide veel van de kleding voor haar kinderen zelf. Na hun huwelijk werd zij huisvrouw en zorgde ze voor de kinderen. Ook hielp ze graag met behangen en verven als de kinderen hun eigen stek plekje gevonden hadden.

Jan zijn hobby’s zijn klaverjassen, vissen en bijna alle sporten volgen op tv. Miny vermaakt zich nog altijd met verstelwerk van de kinderen en quizzen op tv. Ze geniet ook erg van het bereiden van een maaltijd, als de kinderen komen eten. Ze wonen nog steeds zelfstandig in redelijke gezondheid in Hoogeveen.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord