Gezondheid

Borstkankercafé WZA gaat online

ASSEN – Ondanks de coronamaatregelen staat niemand voor een dichte deur bij het eerstkomende WZA Borstkankercafé. In november gaat het café digitaal open.


Tot nu toe vond het Borstkankercafé plaats in grandcafé Zusjes de Boer in Assen. Nu de horeca gesloten is, is gezocht naar een goed alternatief. “En volgens ons hebben we dat gevonden”, zegt gespecialiseerd verpleegkundige Judith Nijhuis. “We organiseren een interactief webinar, zodat belangstellenden toch wat het gevoel van een ‘klassiek’ borstkankercafé krijgen.”

Uitwisselen
Wat doet borstkanker met je? Bij wie kun je terecht met vragen? Heb je steun in je omgeving of sta je er alleen voor? Tijdens het online café er een kort programma waarin een reïntegratiecoach bijpraat over werken en borstkanker, iemand van het Behouden Huijs vertelt over psychosociale gevolgen en vertelt Karin over haar eigen ervaringen met borstkanker. Ook zijn er medewerkers van het WZA aanwezig om via de chat informatie en advies te geven.

Chatten
Partners, familie en vrienden zijn ook van harte welkom in het Borstkankercafé. “Bezoekers kunnen via de chat vragen stellen, die we dan meteen beantwoorden”, vertelt Nijhuis. Het webinar is na afloop ook nog te bekijken. Nijhuis: “Dus als de tijd je niet goed uitkomt of je wilt later nog wat terugzien, dan kan dat op het moment dat het jou goed uitkomt”.

Plaats: Online

Datum en tijd: maandag 16 november 20.00 – 22.00 uur

Kosten: geen

Aanmelden: U kunt zich aanmelden via  https://wza.webinargeek.com/borstkankercafe

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: