Hulpgroep Corona Hoogeveen vraagt een beetje extra liefde

Hoogeveen – Met de verscherpte maatregelen die vanaf woensdagavond 22:00 uur ingaan, zal het voor veel mensen nog zwaarder worden dan de afgelopen maanden zijn geweest. Het wordt verwacht dat meer mensen een beetje hulp goed kunnen gebruiken. Hulpgroep Corona Hoogeveen, roept dan ook op om in de komende weken extra alert te zijn en waar nodig een handje uit te steken.

In de eerste weken van de pandemie in maart, heeft Judith Bos de groep opgericht: “We waren een dergelijke situatie niet gewend en veel mensen werden daar toch een beetje bang van. Hulp vragen vinden veel mensen lastig, maar dan is het toch fijn als je kunt terugvallen op een groep mensen die graag hulp biedt. Zeker in zo’n uitzonderlijke situatie. Tijdens de eerste besmettingsgolf waren er meer mensen die hulp aanboden dan die hulp vroegen, maar misschien is dat juist ook wel de kracht van zo’n groep. Hulp die geboden wordt is namelijk een stuk makkelijker om aan te nemen.”

Na enkele weken werd de groep rustiger en werd het zelfs helemaal stil gedurdende de zomer. Het laatste bericht op de groep stamt uit mei. Maar nu met de nieuwe maatregelen, wordt verwacht dat er weer meer hulp nodig is. Veel mensen zijn inmiddels gewend geraakt om fysieke hulp te vragen voor boodschappen of andere dingen die buitenshuis gedaan moeten worden, maar het gevoel van eenzaamheid en isolement blijft een lastig punt voor veel mensen om te bespreken. Ook daar wordt nu aan gedacht.

Hulpgroep Corona Hoogeveen maakt nieuwe vriendschappen mogelijk door een oud concept in een nieuw jasje. Penvrienden, via Facebook of ouderwets op papier. “Op de groep houden we een bestand bij van mensen die een penvriend/vriendin zoeken. Daar kunnen interesses, hobbies en andere weetjes over iemand bij staan. En natuurlijk de voorkeur of het contact via Facebook loopt of op papier. Mensen kunnen dan zelf contact met iemand opnemen en laten weten wanneer ze van de lijst af gehaald willen worden.” Bos hoopt op deze manier mensen aan te sporen om echt even de tijd te nemen voor elkaar om even écht naar iemand te luisteren. “Een klein beetje extra liefde voor elkaar gaat nooit verloren.”

Bekijk hier de oproep.

Deel dit bericht!

Geef een reactie