Algemeen

Scala 4 november in actie voor behoud cultuuronderwijs 10.000 kinderen en jongeren in Hoogeveen

Hoogeveen – Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen voert actie voor het behoud van cultuuronderwijs in Hoogeveen voor bijna 10.000 kinderen en jongeren, binnen- en buitenschools.

Op woensdagavond4 november staan we, als de corona maatregelen dat toestaan, van 18.45 tot 19.30 uur met een delegatie leerlingen, docenten en medewerkers voor het gemeentehuis in Hoogeveen aan het Raadhuisplein 1. Daar is die avond de inspraakavond met de gemeenteraad. Ons doel: het voornemen van de gemeente Hoogeveen om de subsidie per 1 januari 2022 volledig stop te zetten ten positieve doen keren. Het betreft een gecoördineerde actie (coronaproof).

Voor Scala zijn er daarnaast meerdere insprekers die het belang van cultuureducatie en de rol van Scala daarin uitdragen: ouders van leerlingen, vertegenwoordigers vanuit het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs, een vertegenwoordiger vanuit de muziekverenigingen en natuurlijk doen we dit zelf, vanuit de personeelsvertegenwoordiging, directie en management.

Alle informatie over onze acties en de besluitvorming rond de subsidie voor Scala is te vinden op onze actiepagina op de website >

Geef een reactie