Europese medaille voor atleet Rob van de Graaf

Madeira – net als andere sporten is ook de atletiekwereld niet aan de Coronamaatregelen ontkomen. Toch was afgelopen weekend het Portugese Madeira het strijdtoneel voor het Europees kampioenschap atletiek voor masters. Namens Nederland nam HAC’63 atleet Rob van de Graaf mee in de categorie 55+.  Rob kwam uit op drie verschillende onderdelen, maar het grootste succes kwam voor Rob samen met het Nederlands team op de 3x2km cross waar hij een bronzen medaille wist te behalen.

Het avontuur begon voor Rob met de 10 km door de straten van de Funchal, de hoofdplaats van het eiland.  De start van het parcours was nabij het museum van de bekendste sporter het eiland, Christiano Ronaldo en liep vervolgens langs de havens en het centrum van de stad.  Rob begon niet helemaal fit aan deze race, maar wist hier uiteindelijk nog wel een mooie zesde plaats binnen te slepen. Veel tijd om te herstellen had Rob niet, want de volgende dag stond de cross op het programma.

Op de cross nam Rob samen met Willem de Ruiter en Johan Neve deel aan de cross die door het Parque Ecológica do Funchal, een natuurgebied iets ten noorden van Funchel, werd gelopen.  Hier wist het Nederlands team de derde plaats ten kosten van het team van Groot-Brittannië veilig te stellen. Een dag later nam Rob ook nog deel aan de halve Marathon, hier wist hij zich lange tijd staande te houden en mee te strijden om het brons. Maar mede door het pittige parcours, het volle programma en de 27 graden was het na 18 kilometer toch afzien voor de Hoogeveense atleet. Maar ook hier wist Rob uiteindelijk nog een mooi resultaat neer te zetten door als vierde over de finish te komen.

Foto:  Rob van de Graaf

Deel dit bericht!

Geef een antwoord