Politiek die niet gaat over politieke spelletjes en regeltjes

Als geboren en getogen Noordscheschutter woont Peter Koekoek sinds 2015 in Hoogeveen. Toch blijf ik een ‘Schutter’. Als adviseur reis ik het hele land door en zie ik dat mensen de democratie steunen, maar vinden dat politici er een potje van maken.

Ik maak me daarom hard voor politiek die niet gaat over politieke spelletjes en regeltjes, maar over echte zorgen en wensen van echte mensen. De politiek moet naast mensen staan. In deze aflevering van Koopman op pad geeft Peter een toelichting op zijn visie en wat blijkt, Hoogeveen is hier nu ongewild een voorbeeld van. Snapt u het niet meer, kijk dan maar eens en het wordt ons allemaal duidelijk “Het moet anders”.

Een gedachte over “Politiek die niet gaat over politieke spelletjes en regeltjes

  • 1 november 2020 om 20:35
    Permalink

    Ik heb elders al eens aangegeven dat ik het stuk van Peter een goed stuk vind. Maar dan moet het wel ook goed in de praktijk gebracht worden. In het bestaande systeem is het de coalitie die de dienst uitmaakt en in het “Petersysteem” maakt de hele raad de dienst uit. In theorie een goed plan. Maar bij de gemeenteraad van Hoogeveen werkt het net even anders. Daar heeft men een raadsbrede coalitie bedacht waarbij geheimhouding is afgesproken. In principe hebben ze het nog slechter gemaakt dan het was. In de oude toestand konden de oppositiepartijen in elk geval hun gezicht nog laten zien. Nu met een afgesproken geheimhouding over de totstandkoming van e.e.a. is zelfs dát niet meer mogelijk. Het nieuwe systeem heeft in principe er toe geleid dat de oppositie totaal onzichtbaar wordt. De oude coalitie kan nu achter gesloten deuren haar wil opleggen aan de oude oppositie zonder dat de oppositie naar buiten kan brengen dat hetgeen besloten is niet de instemming van de oude oppositie geniet. De oppositie heeft zich dus geheel monddood laten maken. De oude coalitie bepaalt intern het standpunt die de gehele raad naar buiten moet verdedigen. Hoogeveen is van de wal in de sloot geraakt. Ben je het met die achterkamertjes politiek niet eens? Onderteken dan de petitie die beoogt een eind te maken aan achterkamertjes politiek waarbij het zelfs mogelijk was dat er in het geniep goedkeuring is verleend tot het schenken van €6,5 miljoen aan een bevriende relatie. TEKEN DE PETITIE! https://petities.nl/petitions/stop-lastenverzwaringen-in-hoogeveen?locale=nl

Geef een reactie