Algemeen

Feestverlichting rondom het vernieuwde Dorpsplein van Noordscheschut

Noordscheschut – Sommige mensen vinden het prachtig dat de feestverlichting nu al ontstoken is, de ander kan er wel uren over door klagen dat de lichtjes nu al branden. Maar in Noordscheschut is het sinds afgelopen zaterdag  in de avonduren sfeervoller geworden rondom het vernieuwde Dorpsplein in Noordscheschut. Dit door de gloednieuwe feestverlichting in de vorm van een spiraal die zaterdag de vrijwilligers hebben aangebracht.

 

Al sinds de plannen van de renovatie van het Zwarte Dijkje een aantal jaren geleden,  was het van vele bewoners al een wens dat in de donkere (feest) maanden er een mooie Sfeer/Feest verlichting zou komen.  Deze wensen zijn meegenomen in alle plannen die de werkgroep Zwarte Dijkje hadden verzameld, maar helaas dit stukje extra voor het vernieuwde dorpsplein liet het budget niet toe. De werkgroep had al wel de mogelijkheden bekeken en zelfs al een voorbeeld/ontwerp gezien.

De werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut heeft ruim 2 jaar geleden dit idee opnieuw opgepakt en heeft de eerste contacten gelegd met de Gemeente Hoogeveen en bedrijven die o.a. de nieuwe lantarenpalen hebben geïnstalleerd en  een bedrijf die gespecialiseerd is in het maken van Feestverlichting. Het ontwerp wat de werkgroep Zwarte Dijkje al had voorgesteld droeg nog steeds een groot draagvlak dus die moest het worden.

 

Na die eerst contacten is er een flinke periode van voorbereidingen aan vooraf  gegaan,  van het aansluiten van stroompunten tot het ontwerpen van de armaturen maar de belangrijkste taak was het werven van subsidie voor de aanschaf en deze Feestverlichting.

De werkgroep heeft het helaas financieel nog niet helemaal rond maar dankzij de Smederijen Noordscheschut en het Rabobankfonds is het mogelijk gemaakt dat er nu 16 armaturen in spiraalvorm hangen op het dorpsplein.

 

De feestverlichting zal blijven hangen tot begin februari, daarom is er bewust gekozen voor een neutraal ontwerp die niet typische alleen maar voor de kerstdagen is.

De dames van de werkgroep Kunst & Cultuur hebben een groep mannen bereid gevonden die de Feestverlichting hebben aangebracht en hebben zij ook gelijk geregeld dat de Fairybell bij de Sluis kwam te hangen, deze hangt nu voor het 3de jaar en is ook mede mogelijk gemaakt door Smederijen.

 

De wens is om het gehele Zwarte Dijkje te voorzien van Feestverlichting maar stap voor stap.  In de toekomst hoopt de werkgroep een aantal winter activiteiten te organiseren en is doormiddel van de Feestverlichting al een begin gemaakt met een goede entourage.

 

 

Geef een reactie