Column

Opinie: de burgemeester Hoogeveen

In de krant prijkt een statige foto van de burgemeester met de nieuwe aangetreden wethouders van het zakencollege voor het gemeentehuis in Hoogeveen. De burgemeester glundert en staat vooraan met een voet naar voren gericht. Het is ongepast. Het is me een raadsel waarom men in Hoogeveen burgemeester Karel Loohuis blijft aanhouden. Geen baan elders ? Hij speelde het spelletje van het voormalige college in Hoogeveen mee, bestempelde de critici als azijnpissers en beschimpte het verslag van de rekenkamer.  Een echte burgervader is begaan met zijn burgers en had dan al eerder zijn stem laten horen.

Ook zou hij als kapitein van het schip dat op de klippen liep zelf zijn ontslag moeten indienen.
Hij behoort ook tot de politici waarvan nu het puin opgeruimd moet worden. Lef tot aftreden heeft hij niet getoond, hoewel hij zijn ijsbaanavontuur zelf als moedig bestempelt. Hij
zag zich zelf als verbinder en ziet zich zelf blijkbaar nog zo. Het blijft een luchtkasteel.

Ronald Wilfred Jansen, Hoogeveen.

Een gedachte over “Opinie: de burgemeester Hoogeveen

  • De heer Loohuis lijkt mij best wel een aardige man. Maar daar zit hij niet voor als burgemeester natuurlijk. Inderdaad was hij (mede)eindverantwoordelijk voor het hele wanbeleid, wat ijsbaan betreft zeker. Ook kwam hij niet sterk op voor “zijn volk” wat het redden van het ziekenhuis betreft. Het gevolg is nu dat velen (heel vaak oudere) nu maar moeten zien hoe ze een beetje gemakkelijk in Emmen komen, voor bezoek aan zieke kind(eren) of voor eigen onderzoek. Het is toch ook wel heel opvallend dat er in Hoogeveen nu geen GGD test mogelijk is, Hoogeveen laat zich alles “afpakken” door Emmen en ook Hardenberg (veel uitbreiding industrieterrein aldaar). En dat kan en mag de heer Loohuis zich ook wel degelijk aantrekken.

Geef een reactie