Talent Cup bij v.v. de Weide groot succes

Hoogeveen – Afgelopen zaterdag kwamen toptalenten van twaalf amateurclubs uit Noord- en Oost-Nederland en drie betaald voetbal organisaties (FC Emmen, FC Groningen en PEC Zwolle) naar v.v. de Weide. In de categorieën “Onder 10” en “Onder 12” werd gestreden om de Huys Talent Cup.

Heerenveen en PEC Zwolle winnaars Huys Talent Cup

Er werd gespeeld volgens de nieuwe spelvormen van de KNVB zoals die vanaf volgend seizoen voor deze categorieën gelden. Naast de teamprijs werden er ook nog prijzen uitgedeeld voor beste doelman, verdediger, middenvelder en aanvaller van het toernooi. Ook de topscorer van het toernooi kreeg een prijs.
Hele families waren naar Sportpark Schutlanden gekomen om hun talenten aan te moedigen. Ook aan de broertjes en zusjes was gedacht met activiteiten zoals een springkussen, een basketbalspel, boardingvoetbal en de mogelijkheid om je te laten schminken. Het zorgde samen met het weer en de muziek voor een gezellige en relaxte sfeer onder de toeschouwers.

Na de poulefases kwamen bij de categorie “Onder 10” de teams FC Emmen O10, FC Groningen O10, Urk JO10 en VV Heerenveen JO10 uit in de kruisfinales. De finale ging tussen VV Heerenveen JO10 en FC Emmen O10 en werd met 1-0 gewonnen door VV Heerenveen, die daarmee een mooie grote beker mee naar huis konden nemen. Beste speler in deze categorie werd Niilo Tarvajärvi van vv Heerenveen.
In de categorie “Onder 12” kwamen FC Emmen, FC Groningen en twee teams van PEC Zwolle in de kruisfinales. De strijd om de eerste plaats ging tussen FC Emmen O11 en PEC Zwolle O11. PEC Zwolle wist hier de Talent Cup te winnen. In deze categorie werd Gilles van der Wal van PEC Zwolle de beste speler van het toernooi.
Het was de eerste keer dat v.v. de Weide dit toernooi organiseerde, maar na afloop gaven veel clubs aan dat ze volgend jaar zeker terug willen komen op het goed georganiseerde toernooi.