Na 15 minuten de uitslag bij CoronaTestNederland aan Raadshuisstraat

Regio – Na de succesvolle opening van de 1e locatie in Groningen, afgelopen dinsdag, heeft CoronaTestNederland.nl binnen een week nog 5 locaties in Noord-Nederland geopend. Het gaat hierbij naast een locatie in Groningen om locaties in Zwolle, Emmen, Steenwijk, Stadskanaal en Hoogeveen. 

Daarmee zetten ondernemers Wesley Zantinge (GMU.ONLINE) en Marc Notenboom (Mondkapjes.nl) een grote stap in het versnellen en vergroten van de dringend en gewenste extra testcapaciteit voor het coronavirus in Nederland. “Deze week openen we 5 locaties, maar dit willen we op korte termijn uitbreiden naar 100 locaties verspreid over heel Nederland”, aldus de initiatiefnemers.

Coronatest Nederland
De coronavirus testlocaties van de GGD kampen met groot capaciteitsproblemen, terwijl het aantal nieuwe COVID-19 gevallen sterk blijft toenemen, wat ook geldt voor ziekenhuis en IC-opnames. Dit beeld baart iedereen ernstige zorgen. Meer nieuwe initiatieven moeten de detectie van besmettelijke gevallen en de onderlinge groepsimmuniteit bevorderen. Initiatiefnemers Foodmarkt.com (een online supermarkt opgestaan als initiatief tijdens de eerste corona-golf zodat men veilig vanuit huis online boodschappen kan bestellen het zonder gevaar een corona besmetting op te lopen), Wesley Zantinge van GMU.online en BIG geregistreerd paramedicus Marc Notenboom, eigenaar van Mondkapjes.nl hebben samen met de handen ineen geslagen om zo snel mogelijk meer corona testcapaciteit te creëren. De eerste vestiging van CoronaTestNederland.nl is dinsdag van start gegaan in Groningen. Daarnaast zijn vrijdag 23 oktober meerdere locaties van start gegaan  in Zwolle, gevolgd door Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen. Op korte termijn zullen vele andere locaties volgen, het doel van de Covid.Limited Corona Task Force is het openen van ruim 100 locaties binnen 2 maanden. Een team van 20 mensen werkt dagelijks toegewijd aan dit doel. Men kan op deze locaties een corona sneltest afnemen, waarbij men al na een kwartier de uitslag krijgt.

EHBO
Covid.Limited werkt samen met de EHBO en test uitsluitend met CE goedgekeurde corona sneltesten geschikt voor gebruik binnen de EU. Door middel van de afname van een bloeddruppel, zoals bij een diabetestest, is het mogelijk om met een bij Volksgezondheid bekende en Europees geregistreerde nieuwe COVID-19 sneltest binnen 15 minuten de uitslag te geven. Deze uitslag wordt niet op de locatie geregistreerd en de uitslag wordt na 15 minuten persoonlijk door de hulpverlener medegedeeld.

Testen op locatie bij bedrijven
De website Covid.Limited biedt bedrijven tevens de mogelijkheid om op locatie een corona sneltest af te nemen. Werknemers worden dan snel getest en de uitslag wordt direct na de testafname aan de werknemer doorgegeven. “De sneltesten zijn een uitkomst voor veel werkgevers. Zo kunnen zij in deze tijd werknemers inzetbaar houden en nog belangrijker: de stress binnen de organisatie verminderen. Ook geeft het geteste personen een gevoel van opluchting wanneer blijkt dat men antistoffen bezit tegen het virus of niet besmettelijk is”, aldus de initiatiefnemers.

Oproep tot extra hulp
De initiatiefnemers roepen landelijk ondernemers op om zich met een mogelijke locatie te melden, daarnaast zijn EHBO-gecertificeerde hulpverleners van harte welkom om hun steentje bij te dragen. Voor elke locatie zoeken wij een EBHO’er. Ook is Covid.Limited opzoek naar klantenservice medewerkers met een medische of psychologie achtergrond voor de nazorg kanalen. Naast de hoge vraag naar personeel is Covid.Limited opzoek naar extra locaties nabij grote steden van c.a. 100m2. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het Coronavirus sneller tegen gaan. Het doel is om zo snel mogelijk 100 Corona Sneltest locaties met een landelijke dekking aan te bieden. Hiervoor roepen we nadrukkelijk de hulp in van locatie eigenaren en EHBO’ers, deze kunnen zich aanmelden voor een samenwerking met vergoeding via: https://www.covid.limited/

Reserveer je corona sneltest
De corona testlocatie biedt een capaciteit van 16 tot 24 sneltesten per uur waar men online voor dient te boeken via: www.coronatestnederland.nl. Via de website van Covid.Limited kun je ook Corona preventie artikelen mondkapjes, desinfectiemiddelen en koortsthermometers kopen. De kosten voor deze test zijn €99,95, aan deze test zit geen winstoogmerk gebonden. De test is een hulpmiddel om de overheid te ontlasten. De afnemer betaald de kosten voor deze test.

Dit is een zakelijke advertentie. Wilt u ook een advertentie op onze website kijk dan op de volgende pagina: https://regionieuwshoogeveen.nl/adverteren/

Deel dit bericht!

Geef een antwoord