Vereniging Eigen Huis ziet al ruim 120.000 handtekeningen tegen forse OZB verhogingen

Hoogeveen – Huiseigenaren verzetten zich tegen forse OZB-verhogingen. De hoge kosten van maatschappelijke zorgtaken en de gevolgen van de coronacrisis mogen niet eenzijdig voor rekening komen van inwoners met een eigen huis. Dat laat Vereniging Eigen Huis (VEH) weten.

Gemeenten, waaronder de gemeente Hoogeveen, kampen met grote tekorten door onder ander de hoge kosten van ouderen- en jongerenzorg. Daarvoor hebben ze extra geld gevraagd bij de Rijksoverheid. Helaas tot nu toe zonder resultaat. Als er tekorten zijn kunnen gemeenten vaak twee dingen doen: bezuinigen op publieke voorzieningen of de onroerendezaakbelasting (OZB) extra verhogen. In Hoogeveen zal dit hoogstwaarschijnlijk op alle twee vlakken gebeuren, naast nog meer maatregelen die nog bekend moeten worden gemaakt.

Vereniging Eigen Huis  vind dit oneerlijk verdeeld. Want niet alle huishoudens dragen dan hun steentje bij, maar slechts een deel van hen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met mensen met een bescheiden inkomen of pensioen.

Op 15 november moeten alle gemeenten hun begroting rond hebben. VEH vind dat de Rijksoverheid moet worden opgeroepen om gemeenten financieel te steunen en zodoende de OZB (onroerendezaakbelasting) niet onevenredig te laten stijgen.

Daarom is de VEH een petitie gestart tegen de verhoging van de OZB  welke  hier getekend kan worden

Deel dit bericht!

Geef een antwoord