Algemeen

Scala biedt kunstdocenten bij leerkrachtentekort

Hoogeveen- Scholen binnen het basisonderwijs kunnen een beroep doen op een vakdocent van Scala Centrum voor de Kunsten om in te vallen bij een leerkrachtentekort.

Inge van de Louw van Scala Cultuur op School vertelt: ‘Steeds vaker horen en lezen wij dat scholen niet slagen in het vinden van een invaller bij afwezigheid van leerkrachten door ziekte of andere omstandigheden. Dat bracht ons op het idee van een ‘ontdekscala-docentenpool’. Deze pool bestaat uit vakdocenten theater, beeldende kunst, media, dans en muziek die zo een ochtend, middag, een dag of zelfs een paar dagen met een klas of verschillende groepen leerlingen aan de slag kunnen.’

Scholen die een beroep willen doen op een kunstdocent vinden meer informatie over de ontdekscala-docentenpool via ontdekscala.nl.

Muziek, dans, theater, beeldend en media
Scala ontwikkelt in overleg met het primair onderwijs cultuur-educatieve producten voor de disciplines muziek, dans, theater, beeldend, media en erfgoed. Workshops, lessenseries, dagprogramma’s en geïntegreerde producten en programma’s die zijn gebaseerd op doorlopende leerlijnen en die aansluiten bij de leergebieden en kerndoelen van het onderwijs. Het kunstencentrum verzorgt lessen op heel veel scholen in de gemeenten Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland, Westerveld, De Wolden, Staphorst en Weststellingwerf en betrekt een uitgebreid netwerk van zelfstandige, professionele vakdocenten bij de ontwikkeling en de uitvoering van de cultuur-educatieve activiteiten.

Geef een reactie