Algemeen

Nieuw logo voor OBS Vogelvlucht

Elim – Maandag is door de kinderen van OBS Vogelvlucht het nieuwe logo van de school onthuld. De naam van de school zorgde soms wat voor verwarring. Dat komt door de fusie in het verleden van de openbare scholen in Hollandscheveld, Elim en Tiendeveen.

Op papier is er daardoor sprake van één school met één administratienummer. De scholen functioneren echter als drie zelfstandige scholen. Waar het kan werken ze samen, maar ze zijn daarnaast verantwoordelijk voor hun eigen onderwijskundige inrichting. Dat komt ook voort uit het beleid van Bijeen, de stichting die verantwoordelijk is voor het openbaar onderwijs in de gemeente Hoogeveen. De stichting hecht grote waarde aan verbondenheid tussen haar scholen in de basis, maar diversiteit waar het nodig is en kan. Elk school is daardoor uniek.

Om in de dagelijkse praktijk het onderscheid  tussen de scholen overzichtelijk te houden, werden de drie scholen toch vaak bij hun oorspronkelijke naam genoemd, in Elim dus Vogelvlucht. Dat werkte verwarrend voor ouders, kinderen en vele anderen, dus het verhaal moest steeds opnieuw worden uitgelegd. Hoeltien is als het ware de familie naam, de naam Vogelvlucht is onze voornaam.

Daarom en om de zelfstandigheid van de scholen te waarderen maken we graag gebruik van de eigen namen van de scholen: OBS Tiendeveen in Tiendeveen, OBS Oostenbrink in Hollandscheveld en OBS Vogelvlucht in Elim.

Met een nieuw logo vervalt het oude logo in het dagelijks gebruik. Reden om dat een officieel tintje te geven met de onthulling van het nieuwe logobord.

 

Ik wou dat ik
een vogel was
dan zat ik soms
in ’t groene gras
en vloog dan in
een hoge boom
of scheerde langs
een blauwe stroom,
of klepte en zweefde
door de lucht,
alleen of in een
hele vlucht.
Albert Verwey

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: