Gezondheid

Mobiele GGD-testfaciliteit twee dagen voor onderzoek in Hoogeveen

Naast de vaste GGD-testlocaties in Assen, Emmen en Meppel, heeft GGD Drenthe ook beschikking over een mobiele testfaciliteit. Die kan tijdelijk worden ingezet, wanneer op één locatie snel veel mensen tegelijk getest moeten worden. Bijvoorbeeld bij een zorginstelling, om beter zicht te krijgen op de mogelijke verspreiding van het virus en passende maatregelen te kunnen nemen.

Op 19 en 20 oktober wordt de mobiele testfaciliteit hiervoor ingezet in Hoogeveen. Iedereen die hier op deze dagen getest kan worden heeft hiervoor een persoonlijke uitnodiging gekregen.

Naast de GGD-locaties Assen, Emmen en Meppel komt er binnenkort – naar verwachting in november – ook een reguliere GGD-testlocatie in Hoogeveen. Op dit moment is nog niet bekend welke locatie dit precies wordt.

De testcapaciteit is op dit moment ruim voldoende in Drenthe. Iedereen met klachten en een testafspraak kan in Drenthe terecht in Assen, Emmen (beide 7 dagen per week) en Meppel (werkdagen). Met de nieuwe testlocatie in Hoogeveen kunnen straks ook inwoners uit die omgeving dichter bij huis terecht.Bron:GGD

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: