Algemeen

Alternatief voor Hoogeveense Cascaderun

Hardlopen is een ideale manier om gezond en fit te blijven, zeker nu mensen veel thuis zijn. Helaas loopt het dit jaar allemaal even anders waardoor er niet gezamenlijk gelopen kan worden. De Cascaderun heeft daarom dit jaar een virtueel alternatief; de Cascaderun Challenge! Lopers die begonnen zijn met hardlopen, of zijn blijven lopen, kunnen tussen 15 oktober en 15 december 2020 zelf de 5 mijl lopen van de Hoogeveense Cascaderun. De tijd komt uiteindelijk op de website van de Cascaderun en deelnemers krijgen een certificaat met daarop hun eindtijd.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het idee is dat lopers zelf de 5 mijl ronde van de Cascaderun lopen (klik hier voor de kaart). Daarbij is het belangrijk dat de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht worden genomen. Het startpunt en de finish bevinden zich op de ‘officiële plek’ voor het gemeentehuis en op de Hoofdstraat. De hardloopsessie nemen deelnemers op met een sporthorloge (Polar, Garmin, etc.) of met een app op de telefoon zoals Strava of Runkeeper. De gegevens, zoals een link of screenshot, delen lopers met de organisatie.

Aan het eind van iedere week worden de resultaten op deze pagina gezet. Daar kun deelnemers zien hoe hoog ze zijn geëindigd. Header foto:Persfotografie Hoogeveen

Foto: Tom Dragstra

Geef een reactie