Gemeente plaatst bladkorven maar ziet liever dat je de blaadjes laat liggen

Hoogeveen – We hebben net de warmste maar ook de droogste zomer achter de rug. De herfst is begonnen en de blaadjes vallen al van de bomen. De droogte van de zomer zorgt er niet alleen voor dat oogsten mislukken, ook onze tuinen, parken en bedrijventerreinen hebben er last van. Weet u wat u hiertegen kunt doen? Laat de blaadjes liggen!

Als de zon te lang op de aarde schijnt, droogt de aarde namelijk uit. Een bladerdek is als een parasol om de aarde te beschermen tegen de uitdrogende zon. En in de winter dienen de blaadjes als een beschermdeken. Een gezonde tuin start met een goede bodem. Het is dus belangrijk om die te beschermen: met blaadjes.

BLADKORVEN
Als u meer bladeren heeft dan uw tuin kan gebruiken, kunt u gebruik maken van een bladkorf. Vanaf half oktober plaatst de gemeente bladkorven, verspreid
over de hele gemeente. De locaties zijn zorgvuldig geselecteerd, rekening houdend met de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de routing
van de vrachtwagen. De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren op de openbare wegen en plantsoenen en worden indien nodig wekelijks geleegd. De korven worden voor de kerstdagen weer verwijderd. Op hoogeveen.nl staat de plattegrond met locaties van de bladkorven.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord