Algemeen

Dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt, vooral nu in coronatijd

Hollandscheveld – De Dorpscoöperatie Hollandscheveld Verbindt heeft als doel dat u als thuiswonende inwoner de juiste zorg en hulp krijgt op de momenten dat u zichzelf niet volledig kunt redden. Zeker in deze ‘coronatijd’ kan het zomaar zijn dat u bijvoorbeeld niet weet hoe u de boodschappen in huis moet krijgen. Of dat u zich gewoon niet lekker voelt en niet voor u zelf kunt zorgen en met goed fatsoen eigenlijk geen warme maaltijd kunt klaarmaken. Of dat het door al dat thuiszitten lijkt alsof de muren op u afkomen. Corona draagt hier ook aan bij.

In dorpskrant Pr8veld het volgende te lezen: De dorpsregisseur behulpzaam wil zijn door als contactpersoon werk te maken van ‘omzien naar elkaar’. Hoe wij dat willen doen staat ook in Pr8veld. Net als het bestuur van de dorpscoöperatie vinden wij, dat wij met elkaar moeten proberen te voorkomen
dat u in stilte in de puree komt te zitten. Daar willen wij u bij helpen. Daarom vragen wij u deze stilte te doorbreken, niet af te wachten maar ons te bellen. Wij hebben toegezegd de rol van contactpersoon op ons te nemen. Wij zullen allemaal onze ogen de kost geven en onze oren spitsen om tijdig signalen op te vangen. Maar als u ons of onze dorpsregisseur zelf belt, biedt dat de meeste zekerheid op snelle hulp. Als u als buurtbewoner geen hulpvraag voor u zelf hebt, maar wel een vermoeden heeft dat iemand in de buurt wel een (onbekende) hulpvraag heeft, dan is ook aan u de vraag om met ons te bellen.  Ontvangt u nog geen zorg of ondersteuning en heeft u wel een hulpvraag? Dan kunt u in gesprek met een van de maotwarkers.
U kunt hen telefonische bereiken op maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00. Telefoonnummer 0528 200567.
U kunt de maotwarker ook benaderen als u zich zorgen maakt over iemand in uw directe omgeving.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: