Geen spoed maar wel brandweer nodig? bel 0900-0904

Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan  0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij je de brandweer ter plaatse nodig hebt. Je wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar je de melding voor doet. De centrale verbindt je door met de regionale meldkamer. Zo word je snel geholpen en blijft de 112-lijn vrij voor levensbedreigende en spoedeisende situaties.

Niet spoedeisend

Er zijn veel situaties denkbaar waar de brandweer niet met spoed naartoe hoeft. Het gaat om alle situaties waar mogelijk gevaar kan optreden, maar wat op dat moment nog niet gevaarlijk of levensbedreigend is. Bijvoorbeeld een vermoeid paard dat niet meer op eigen kracht uit de sloot kan komen, een boom die over de openbare weg ligt en voor verkeershinder zorgt of een waterlekkage waardoor straten blank komen te staan. Het gaat dus om situaties die op dat moment niet gevaarlijk of levensbedreigend zijn. In deze gevallen bel je 0900-0904. Bij twijfel, bel je altijd 112.

Het telefoonnummer is niet bedoeld voor algemene vragen voor de brandweer. Dit zijn bijvoorbeeld vragen over het ophangen van een rookmelder, voorlichting op scholen, informatie over brandveiligheid. Hiervoor kun je contact opnemen via het algemeen telefoonnummer van Veiligheidsregio Drenthe: 0592 – 32 46 60 of per e-mail via info@vrd.nl.

Kijk voor meer informatie over het geen-spoed telefoonnummer op deze website.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord