Eerste nederlaag voor vrouwen 1 Noordscheschut

Nadat de dames vorige week geen wedstrijd hadden mochten ze eindelijk weer de spreekwoordelijke wei in. Alhoewel deze wei alleen door de belijning en een tweetal doelen een veld genoemd mocht worden. Dat de dames een weekje vrij waren geweest was voor de wedstrijd al te merken, Lisa had namelijk de gedachte dat ze normaal alleen met rechts scoort, dus nam ze maar twee rechter schoenen mee.
De wedstrijd begon iets na 14:00 en het plan van de thuisploeg was al snel duidelijk, achterover hangen en de lange bal op de twee pijl snelle spitsen.
Waar de dames van Noordscheschut normaal veel druk kunnen uitoefenen op de verdediging van de tegenstander was het deze wedstrijd allemaal net te laat of te slap. NWVV was er al een aantal keer gevaarlijk uitgekomen, met name Silvana en Susan hadden een zware eerste helft.
Plots was daar in de 25e minuut een breedte pass naar de nummer 11 van de thuisploeg, zij draaide zeer snel weg bij Silvana en wist Jessica te verschalken in de verre hoek.
Noordscheschut dat normaal zo veel kansen krijgt dat je er een telraam bij nodig bent viel vandaag door de stugge defensie tegen.
Vrijwel niks op een paar afstandsschoten na creëerden de dames niks.
Wel kreeg de ploeg nog een flinke tik te verwerken voor rust, de bal werd niet goed uitverdedigd en kwam voor de voeten van een speelster van NWVV/ Titan. Een bekeken balletje paste precies onder de lat en vond zo het net voor de 2-0.
Na rust moesten de dames het over een andere boeg gooien. Meer strijd, meer karakter. Dit was na de korte bui gelijk te merken. De dames waren scherper in de duels en de ruimtes werden beter gevonden. Echter bleven de kansen uit.
Ondanks het betere spel kreeg de thuisploeg de 3-0 wel heel makkelijk mee. Na een kleine miscommunicatie tussen Thalina en Carolien kreeg de nummer 11 de bal mee en kon vrij op de goal aflopen.
Kenmerkend voor de dames uit Noordscheschut is dat zij bleven knokken. En de kansen kwamen. Een vrije bal van Charissa ging net over, Sophie kon een corner net niet binnen werken, een schot van Dominique die wat richting miste en een bal van Nadine die iets te snel in draaide. Helaas vond geen van deze inzetten het doel en zat het een keer flink tegen.
Het laatste wapenfeit leverde dan ook de verdiende ere treffer op, Juliet die met een schot van 20 meter het de keepster zo lastig maakte dat zij de bal niet klem had en Eline de 3-1 in de 90e minuut wist te maken.
Zo is de eerste nederlaag van het seizoen geïncasseerd en moeten de dames volgende week weer aan de bak tegen Beilen. Overigens wordt dit hoogstwaarschijnlijk een bekerwedstrijd tegen een andere ploeg, hier is helaas nog niks over te zeggen
WOTM: Susan Schonewille