Eerste thuisnederlaag Hollandscheveld dames 1

Hollandscheveld – met zes punten uit de eerste drie wedstrijden en successen in de beker is Hollandscheveld goed aan het seizoen begonnen. De jonge ploeg van trainer Henry Strijker zal echter nog wel af en toe wat schade oplopen. FC Meppel, de tegenstander van vandaag, kent een vergelijkbare start als Hollandscheveld en daarmee lijkt het duel op voorhand een leuk potje te worden.

Het duel begon echter wat matig, zowel Meppel als Hollandscheveld hadden moeite om goed tot aanvallen te komen. Wel moet worden gezegd dat Meppel iets dreigender was dan de thuisploeg, maar doordat Nienke Koops-Slomp de verdediging goed leidde, werden de dreiging ook snel onschadelijk gemaakt.  Toch wist Meppel na een kwartier spelen aan de verdediging te ontsnappen. De snelle uitbraak zorgde ervoor dat de 0-1 in een praktisch leeg doel kon worden binnen gewerkt.  De kansen die daarna volgden waren voornamelijk voor de uitploeg pas na iets meer dan 20 minuten spelen liet ook Hollandscheveld een schotje zien, maar echt gevaarlijk of kansrijk was dit niet te noemen. Uiteindelijk wist Hollandscheveld voor rust de stand alsnog gelijk te trekken. In de 37ste minuut werkte de topscoorder aan de kant van Hollandscheveld, Sabrina van Nuil, met een afstandsschot de 1-1 in de netten.

Na rust zou je verwachten dat Hollandscheveld wat meer initiatief zou gaan nemen, maar de dames lieten zich nog te veel afleiden door randzaken en de tegenstander. Hierdoor bleef het spel gezapig ogen. Het was niet dat de dames zich niet inzette om de voorsprong te pakken, maar veel passes kwamen niet aan of werden net iets te laat gegeven. Niet geheel tegen de verhouding in, wist Meppel wederom op voorsprong te komen. Met nog ongeveer een half uur spelen zouden de Oranje-Zwarte dames nog voldoende tijd hebben om de score in hun voordeel te brengen, maar voor je gevoel zat er niet heel veel meer in dan een gelijkspel. Ook Meppel wist, ondanks de voorsprong, niet echt goed in de wedstrijd te komen waardoor het de afwezige neutrale toeschouwers ook echt niets gemist hadden. Aan de kant van Hollandscheveld zat het aan de andere kant ook niet bepaald mee nadat Henry strijker Marion Nijeveen zag uitvallen nadat zij op pijnlijke  wijze kennis heeft gemaakt met de doelpaal. Uiteindelijk werd het ook nog 1-3 voor Meppel en daarmee lijdt Hollandscheveld haar eerste thuisnederlaag van het seizoen.