Hodo verliest van Trinitas

Hodo speelde haar derde competitiewedstrijd uit tegen Trinitas in Boijl. Trinitas, staat voor “drie eenheid” een fusieclub, sedert 2012 tussen de dorpen Boijl, Elsloo en Zorgvlied uit 3 verschillende Gemeenten en 2 verschillende provincies.  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dedmer Swart.

1e Helft:

Trinitas speelde vanaf de aftrap met de nodige strijd en passie op een troosteloos sportpark. De omstandigheden waren voor beide teams pittig, veel regen en een zwaar veld. Aan Hodo-zijde gingen er dan ook qua zorgvuldigheid van tijd tot tijd de nodige passes mis. Het was dan ook keeper Ramon Tijs, die in de 10e min. handelend moest optreden op een schot van de gevaarlijke Marc Platje. Dezelfde Marc Platje zette, na omstreeks een half uur spelen, zijn ploeg op voorsprong(1-0). In de 38e min. was het Jorn Smit, juist ingevallen voor de geblesseerde Ricardo Benjamins, die de score met een prima schot in evenwicht bracht(1-1). Door enkele omzettingen kregen de mannen van Eric Prins meer grip op de wedstrijd en kwamen steeds vaker in de buurt van het doel van Trinitas.

Op slag van rust kwam Hodo op voorsprong. Na goed doorzetten van Pascal Engels en Sander Danes, werd Stefan Kikkert aangespeeld, die met een prima afstandschot keeper Marcel Betten het na kijken gaf(1-2).

2e Helft:

De eerste fase van de 2e helft was redelijk gelijkopgaand en beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte. Er zat zeker de nodige strijd en ook spanning in de wedstrijd. Trinitas hanteerde veelvuldig ede lange ballen met de nodige crosspasses, waar overigens de Hodo-defensie de handen aan vol had.

De stand werd dan ook in slechts 5 minuten omgedraaid. Het was wederom de gevaarlijke spits Marc Platje, die via een aanval op rechts de 2-2 op het scorebord bracht. De gelijkmaker gaf de mannen van trainer Gregory Wismeijer uit Meppel de nodige energie en na ongeveer een uur spelen was het Matthijs de Jonge, die Trinitas weer op voorsprong bracht(3-2).

In de 68e min. was het wederom Jorn Smit, die met een prima schot de gelijkmaker de stand weer gelijktrok(3-3).

In die fase leek het erop dat het een remise zou worden. Toch was het wederom Marc Platje, die zijn ploeg op voorsprong zette(4-3).

Ondanks het feit, dat Hodo de druk probeerde te verhogen, door met 4 spitsen te gaan spelen, lukte het de Hodo-spitsen niet om de gelijkmaker te forceren.